Pavli Panayırı’nda sürpriz konuşma: Vali Turhan’ın sözleri tepki çekti

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kırklareli Valisi Uğur Turhan’ın yaptığı konuşma, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Geleneksel Pavli Panayırı’nın açılışında konuşan Turhan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri tartışma yarattı. Vali Turhan, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlılığını şu sözlerle ifade etti: “Bizim liderimiz var. Liderimizin adı Recep Tayyip Erdoğan. Kıymetli Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Onun atadığı bir valiyim.”

“ALLAH AŞKINA SEVİYORUM” SÖZLERİNE VURGU

Panayırda katılımcılara hitap eden Turhan, konuşmasına sevgi mesajları da ekledi: “Her birinizi seviyorum; Allah aşkına seviyorum, Muhammed aşkına seviyorum. Sevildiğimi de biliyorum. Çünkü sevgi gösterilmek ister, Mevlana’nın dediği gibi ete kemiğe bürünmek ister; eylemde olmalı, söylemde kalmamalı. O itibarla önce Allah’a sonra bize emanetsiniz.”

115. KEZ DÜZENLENEN PANAYIRA KATILDI

Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde bu yıl 115’incisi düzenlenen Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı’na katılan Turhan, açılış konuşmasında hem tarihi hem de siyasi mesajlar verdi.

II. ABDÜLHAMİD VURGUSU

Vali Turhan konuşmasında Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid'e de atıfta bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Cennet mekân Sultan II. Abdülhamid Han hazretlerinin fermanıyla, hutbesiyle ve ‘Bismillahirrahmanirrahim’ diyerek imzaladığı muhteşem bir değer burası.”

TEPKİLER ART ARDA GELDİ

Konuşmanın ardından Vali Turhan’ın açıklamaları sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşıldı. Bazı kullanıcılar ifadeleri eleştirirken, bazıları da destek mesajları iletti.

(Gerçek Gündem)

Geri