Otel yangını davasında çarpıcı savunma: 'Yangın panelini kontrol etmek görevim değildi'"

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
FQC Global Sertifikasyon AŞ çalışanı Aleyna Beşinci, savunmasında sürdürülebilir turizm denetçisi olarak görev yaptığını belirterek, “Benim görevim çevresel sürdürülebilirlik, katı atık, su tasarrufu gibi konularla sınırlı. Yangın, acil durum planı ya da yangın paneli gibi teknik konularda yetkim yok” dedi. Beşinci, denetim raporlarında “yangın kontrol paneli bulunduğu” yönünde bir ibare yer almadığını da savundu. “İNCELEME VE ARAŞTIRMA YETKİM YOK” Savunmasında sık sık yetkisiz olduğunu vurgulayan Beşinci, “Benim önüme gelen belgeleri sadece var mı yok mu diye kontrol ederim. Doğruluğunu araştırma şansım yok. SGK, İSG gibi sistemlere erişimim yok. Bana sunulan belgeler doğru kabul edilerek rapor hazırlanıyor. Otel, bize sözleşme gereği doğru bilgi vermek zorunda” ifadelerini kullandı. “YANGINLA İLGİLİ BİLGİM YOK, VİCDANA SIĞMAZ” Aleyna Beşinci’nin avukatı da müvekkilinin yalnızca sürdürülebilir turizm denetimi yapan, asgari ücretle çalışan bir personel olduğunu belirterek, “Yangınla ilgili sorumluluğu olmayan biri bu olaydan dolayı yargılanıyor. Bu vicdana uygun değildir” dedi. SALONDA GERGİN ANLAR Duruşma sırasında müştekilerden bazıları, sanıkların savunmaları esnasında sinirlerine hâkim olamayarak sanık ve avukatlarına tepki gösterdi. Bir müşteki bağırarak, “Tüm Türkiye zarar gördü” derken, Beşinci’nin savunmasında duraksaması üzerine başka bir müşteki “Ezberin kaçtı” şeklinde çıkıştı. Mahkeme heyeti, salonu sık sık sakinleştirmek zorunda kaldı. SUÇLAMA: BİLİNÇLİ TAKSİRLE ÖLÜME VE YARALANMAYA NEDEN OLMA Aleyna Beşinci’nin de aralarında bulunduğu 32 sanık, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçlamasıyla yargılanıyor. Beşinci, Grand Kartal Otel’e 2023 ve 2024 yıllarında sürdürülebilir turizm denetimi için iki kez gittiğini belirtti.

Geri