Osmanlı'dan günümüze lezzet sırrı: Konualp Pilavı'nın püf noktalarını Ayşe teyze verdi!

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Düzce’nin Konuralp bölgesinde yetişen pirinçten yapılan Yufkalı Konuralp Pilavı, tarihinin 1500’lü yıllara kadar dayandığı ve Osmanlı Saray Mutfağı’nın önemli yemeklerinden biri olduğu biliniyor. Uzun süre unutulmaya yüz tutan bu özel pilav, 2021 yılında Coğrafi işaret almasıyla tekrar gündeme geldi. SARAY MUTFAĞINDAN GÜNÜMÜZE UZANAN LEZZET Yufkalı Konuralp Pilavı, sokak aralarında yakılan ateşler üzerinde kazanlarda pişirilerek hazırlanıyor. Son dört yıldır hem Düzce’de hem de Türkiye’nin çeşitli noktalarında pişirilen pilav, geleneksel tadıyla dikkat çekiyor. LEZZETİN SIRRI KONURALP PİRİNCİ VE KEMİK SUYU Pilavın püf noktalarını anlatan Ayşe Kaya, “Pilavımızın özelliği öncelikle pirincimizin Konuralp’te yetişiyor olması. Ayrıca içine kemik suyu katılması. Pilavımıza kattığımız her şey kendi üretimimiz” ifadelerini kullandı. Ayşe Kaya, pilavın tarihiyle ilgili şunları da söyledi: “Pilavımızın bir başka özelliği ise geçmişi 1500’lü yıllara kadar dayanıyor. Saray mutfağında yeniliyormuş. Saray mutfağına kadar giriyormuş.”
 
Geri
Üst