A
Admin
Yönetici
Yönetici
6 Ağustos akşamı Kalfaköy Mahallesi orman yolunda başından tabancayla vurulmuş halde bulunan 20 yaşındaki Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Teslime Hanedan, olay yerinde hayatını kaybetti. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. SEVGİLİSİ VE ARKADAŞLARI GÖZALTINDA Polis ekipleri, Teslime Hanedan’ın sevgilisi E.F. ile birlikte, olay gecesi orman yoluna taksiyle gelen dört arkadaşını da şüpheli olarak gözaltına aldı. Polis incelemeleri, E.F.’nin Teslime Hanedan’ı vurulan bölgeden sırtında taşıdığını ortaya koydu. ÇELİŞKİLİ İFADELER E.F., poliste verdiği ifadede, “Arkadaşlarımızla taksiyle olay yerine geldik. Çantasından silahı çıkardı, kendine ateş etti. Ateş ettiği bölgeden 50 metre sırtımda taşıdım ve 112’yi aradım” dedi. Ancak ifadeler arasında bazı tutarsızlıklar bulunuyor. AİLESİNE KARŞI UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRMIŞ Teslime Hanedan’ın 10 ay önce ailesi hakkında, kendisine şiddet uyguladıkları ve zorla evde tuttuğu gerekçesiyle uzaklaştırma kararı aldığı öğrenildi. Annesi Nafiye Hanedan ve babası Beytullah Hanedan hakkında savcılığa şikayette bulunmuştu. BABADAN ACI İTİRAF Teslime’nin babası Beytullah Hanedan, “15 gün önce arayıp para istedi, gönderdim. Telefonda pişman olduğunu söyledi. 'Geri dön kızım' dedim. 'Pazartesi günü söz geleceğim' dedi ama bir daha telefonlarımı açmadı” dedi. Olaydan sonra haberi medyadan öğrendiğini belirtti. AİLE İLE İLGİLİ SAVCILIK SÜRECİ Beytullah Hanedan, devlet kurumlarının kızını aileden alarak Silifke Otogarı’na bıraktığını, uzaklaştırma kararına rağmen kendisinin kızına bakabileceğini ifade etti. Olayla ilgili 5 şüphelinin gözaltında olduğu ve ifadelerinin alındığı bildirildi. Polis, olayı aydınlatmak için çalışmalarını sürdürüyor. CENAZE MEMLEKETİNDE DEFNEDİLDİ Teslime Hanedan’ın cenazesi, Mersin Mut ilçesinde Kurtsuyu Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi. Olay sonrası sosyal medyada ve kamuoyunda aile içi şiddet ve gençlerin korunması konularında tartışmalar devam ediyor. TESLİME HANEDAN’IN HAYATI VE EĞİTİMİ Teslime Hanedan, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi 3. sınıf öğrencisiydi. Üniversite yaşamı ve ailesiyle yaşadığı sorunlar, soruşturmanın odak noktalarından biri haline geldi.