A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir’in Ödemiş, Çeşme, Buca ve birçok ilçesinde yaşanan orman yangınları, şehri yasa boğdu. Yangından zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, yaraların en kısa sürede sarılmasını dileriz. Doğayı Korumak Hepimizin Sorumluluğu Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, yangınlarla ilgili açıklamasında, doğaya sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu vurguladı. Öztürk, “Bir kıvılcım, binlerce hektarlık ormanı, hayvanları ve köyleri yok edebiliyor. Elektrik şirketlerinin gerekli önlemleri alması, halkımızın ise sigara izmaritleri ve cam malzemeleri ormanlık alanlara atmaması çok önemli” dedi. Ayrıca sıcak havalarda piknik ateşi ve mangal yakılmaması gerektiğini belirterek, toplumun daha bilinçli hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Tire Süt Kooperatifi’nden Hızlı ve Koordine Yardım Yangın bölgesine desteklerini sürdüren Tire Süt Kooperatifi, ilk etapta 1 tır samanı yangından etkilenen üreticilere gönderdi. Ayrıca, yiyecek ve içeceklerin bozulmaması için frigolu araçlar bölgeye sevk edildi. Osman Öztürk, “Depremde olduğu gibi bu zor süreçte de milletçe dayanışma içinde olmalıyız. Ancak yardımların plansız yapılması kaynak israfına yol açıyor. Bu nedenle kooperatif olarak ortaklarımızla koordineli bir yardım kampanyası başlatıyoruz” dedi. İhtiyaçlara Göre Planlı Destek Kooperatif, bölgedeki yanan köyler için oluşturulacak yardım komisyonu aracılığıyla destekleri ihtiyaçlara göre ulaştıracak. Öztürk, “Yem, saman, tohum gibi hayvansal üretim desteklerinin yanı sıra temel gıda yardımlarını da ilgili yerlere göndereceğiz. Amacımız, bu zorlu dönemi kooperatif dayanışmasıyla atlatmak” ifadelerini kullandı. Toplumsal Dayanışmaya Çağrı Tire Süt Kooperatifi, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin yanında olmaya devam ediyor. Tüm vatandaşlar dayanışma ve duyarlılıkla bu sürece destek vermeye davet ediliyor. Bülten