Organize Sanayi mi, Organize Çıkar mı?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Sanayinin uygun alanlarda yapılandırılmasını sağlamak; çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek; kentleşmeyi yönlendirmek; kaynakları rasyonel kullanmak; bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak amacıyla, sanayi türlerinin belirli bir plan çerçevesinde yerleştirilip geliştirilmesi hedeflenir. Bu doğrultuda, sınırları onaylanmış arazi parçaları üzerinde imar planlarına uygun şekilde gerekli ortak kullanım alanları, hizmet ve destek alanları ile teknoloji geliştirme bölgeleri oluşturulur. Böylece, planlı, sistemli ve verimli kaynak kullanımını esas alan mal ve hizmet üretim bölgeleri kurulur. Bu bölgeler, ilgili Kanun hükümlerine göre kurulur, planlanır ve işletilir. Aydın’ın sanayisi neden gelişmiyor, Aydın neden yatırımcı alamıyor, Aydın neden kısır bir çekişme içerisinde debelenip duruyor, Organize Sanayilerde ve özellikle ASTİM Organize Sanayi’de neden belli kişiler hep arsa kapıyor, dışarıdan neden yeni bir yatırımcı ASTİM Organize Sanayi’ye yatırım yapamıyor, neden yeni bir müteşebbis ASTİM Organize Sanayi’den yer alamıyor, boş parseller yatırım yapılmadan neden yıllardır bekliyor? Sorular uzayıp gidiyor… ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, 2013 yılında seçiliyor ve 13 yıldır ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor. Sormak lazım Gökhan Bey'e, 13 yıldır kaç yeni yatırımcıya tahsis yaptınız? Dışarıdan Aydın’a kaç yatırımcı getirdiniz? Kaç yatırımcının önünü açtınız? Kaç kez boş parsellerle ilgili duyuru yaptınız Aydın halkına? Bakanlık, dijital olarak uygun parselleri Türkiye çapında yatırıma açınca nasıl da sponsorlu reklam veriyorsunuz değil mi? Siz burada yeni yatırımcılara bin dereden su getirirken Konya kaçıncı Organize SanayiBölgesi’ni kurdu biliyor musunuz? Siz işletmelerinizde beyaz yakalılarınıza dahi asgari ücrete yakın ağır sözleşmeler imzalatırken başka şehirlerde beyaz yakalı çalışanların altına araba ve ev verdi işletmeler biliyor musunuz? Onun için istemediniz zamanında Aydın’a Volkswagen’in gelmesini. Aydın’ın çocuklarının sırtından elde ettiğiniz sermaye ile lobi yaparak Aydın Sanayi Odası Başkanı olacaksınız, Efeler Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ve Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur ile birlik olup şehrin siyasetini, adaylarını, sporunu, basınını, genişleme alanlarını, yatırımcılarını, iş dünyasını, STK’larını, bürokrasisini ve geleceğini dizayn edeceksiniz öyle mi? Bayramlaşma programına katılmayacaksınız ama Almanya’dan tatil fotoğrafları atacaksınız öyle mi? Yerel seçim öncesi kendi işletmenizden Işıklı Spor Kulübü’ne cüz-i bir miktar ile ana sponsor olup lansman yapacaksınız, yerel seçimler geçer geçmez hayallerinizdeki aday olmayınca sponsorluk anlaşmanızı bitireceksiniz öyle mi? Yine yerel seçimler öncesi Masterchef yarışmasının neden sessiz sedasız siz üç kafadarca körler sağırlar birbirini ağırlar şeklinde organize edildiğini bilmeyen mi var? Sizin gizli ajandalarınızı bilmeyen mi var? TOBB Başkanı sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun bu dizaynlardan haberi var mı? İktidar partisinin İl Başkanının ve Milletvekillerinin, diğer partilerin İl Başkanları, Milletvekilleri ve yönetimlerinin bu dizaynlardan haberi var mı? Aydın halkı bu kadar sahipsiz mi?

Geri