A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ordu’da tarım alanında önemli bir dönüşüm yaşanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleriyle hayata geçirilen Tarım Makineleri Parkı, hem üreticilerin işini kolaylaştırdı hem de üretime kazandırılan tarım arazilerinin sayısını artırdı. Belediye tarafından sağlanan tohum destekleri de üreticilerin gelirlerini katlamasına katkıda bulunuyor. Tarım makineleri üreticinin yükünü hafifletti Tarım Makineleri Parkı’ndan yararlanan üreticiler, makine desteklerinin işlerini ciddi oranda kolaylaştırdığını ifade etti. Mesudiye Yukarıgökçe Mahallesi’nden üreticiler Mustafa Özübek, Cihan Demirel ve Ali Çakır, özellikle ekim ve hasat süreçlerinde belediyenin sunduğu makineler sayesinde büyük rahatlık yaşadıklarını belirtti. Tamburlu çayır biçme makinesi ile hasat sezonunda zamandan ve iş gücünden önemli tasarruf sağladıklarını vurguladılar. Ekonomiye ve zamana katkı Çiftçiler, tarım makineleri sayesinde insan gücünü en aza indirdiklerini, hem ekonomik kazançlarının arttığını hem de iş süreçlerinin hızlandığını dile getirdi. Üreticiler, “Ordu Büyükşehir Belediyemizin sağladığı makineler olmasa bu kadar kısa sürede bu kadar geniş alanda üretim yapmamız mümkün değildi. Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz,” dedi. Hedef: Daha fazla üretim, daha güçlü ekonomi Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, makineli tarım uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte hem üretim alanlarının genişleyeceğini hem de tarımda verimlilik ve katma değerin artacağını belirtti. Tarım Makineleri Parkı ve tohum desteklerinin, Ordu ekonomisinin can damarlarından biri olan tarım sektörünü daha ileriye taşıması hedefleniyor.