A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği Halk Ekmek uygulaması, kent genelinde büyük ilgi görmeye devam ediyor. Açıldığı günden bu yana 3 milyon 550 bin ekmeğin vatandaşa ulaştırıldığı uygulama, ekonomik şartların zorladığı bu dönemde özellikle dar gelirli ailelerin yüzünü güldürdü. Günlük tüketim ihtiyaçlarını daha hesaplı karşılamak isteyen vatandaşlar, piyasada 12,5 TL’ye satılan ekmeği Halk Ekmek büfelerinden 8 TL’ye alarak önemli bir tasarruf yapıyor. Kaliteli Ekmek, Uygun Fiyat: Halk Ekmek Farkı Halk Ekmek, Ordu’da sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilen kaliteli ekmekleri halkla buluşturuyor. Belediye tesislerinde üretilen bu ekmekler, kent merkezinde ve ilçelerde konuşlandırılan satış noktaları üzerinden vatandaşlara ulaştırılıyor. Geniş dağıtım ağı sayesinde kolay erişilebilir olan Halk Ekmek büfeleri, sabah saatlerinden itibaren yoğun ilgi görüyor. Başkan Güler: “Sosyal Belediyecilikte Örnek Oluyoruz” Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, uygulamayı sosyal belediyeciliğin güçlü bir örneği olarak tanımlıyor. Güler, “Halk Ekmek ile sadece ekmek satmıyoruz, vatandaşımızın ekonomisine doğrudan katkıda bulunuyoruz. Bu uygulama, dayanışma ve adil hizmet anlayışımızın bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı. 3,5 Milyon Ekmeğe Ulaşıldı, İlgi Artarak Sürüyor Uygulama başladığı günden bugüne kadar 3 milyon 550 bin ekmek satışıyla ciddi bir rakama ulaştı. Talebin artarak devam ettiği sistemde, üretim kapasitesi de ihtiyaca göre şekillendiriliyor. Özellikle sabit gelirli vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayan proje, yerel halk tarafından memnuniyetle karşılanıyor.