Onur Belgesi nasıl alınır, koşulları neler? Onur Belgesi kimlere verilir? Onur belgesi kaç puanla alınır 2025?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Okulların kapanış tarihi yaklaşırken, öğrenciler ve veliler “Onur Belgesi nasıl alınır?”, “Kaç puanla verilir?” gibi soruların cevabını merak ediyor. 2025 eğitim öğretim yılında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dönem sonu başarıları doğrultusunda Takdir, Teşekkür ve Onur Belgeleri ile ödüllendirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ortaöğretim Kurumları Ödül Yönetmeliği’ne göre Onur Belgesi, başarı puanından bağımsız olarak; örnek davranış sergileyen öğrencilere veriliyor. Peki, Onur Belgesi kimlere verilir ve takdir/teşekkür belgeleri ile birlikte alınabilir mi? İşte detaylar… Onur Belgesi Kaç Puanla Alınır, Kimler Hak Kazanır? Onur Belgesi almak için belirli bir not ortalaması şartı bulunmamaktadır. Bu belge, öğrencilerin sadece akademik başarılarına değil, aynı zamanda sosyal davranışlarına ve okul yaşamındaki tutumlarına da bakılarak verilir. Onur Belgesi alabilmek için; Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanmak, Bilimsel projelerde, sosyal etkinliklerde liderlik yaparak üstün başarı göstermek, Okul araç gereçlerini ve çevreyi korumada örnek davranışlar sergilemek, Görgü kurallarına ve insan ilişkilerine dikkat etmek, Trafik kurallarına uymak ve bilişim araçlarını doğru kullanmak, Okula ve derslere düzenli devam etmek, Zor durumda olanlara yönelik toplumsal hizmetlerde görev almak gibi kriterlerden biri veya birkaçını sergilemek gerekir. Öğrenciler bu davranışlardan bir ya da birkaçını başarıyla yerine getirip, disiplin cezası almamışlarsa, öğretmen ve okul yönetimi önerisiyle Onur Belgesi almaya hak kazanır. Ayrıca, bir öğretim yılında birden fazla Onur Belgesi alan öğrenciler, okulun onur listesinde özel olarak yer alır. Onur Belgesi ve Takdir/Teşekkür Belgeleri Aynı Anda Alınabilir mi? Onur Belgesi, akademik başarıdan bağımsız olarak öğrencilerin örnek davranışlarına verilen özel bir belgedir. Bu nedenle Onur Belgesi almak için Takdir veya Teşekkür Belgesi alma zorunluluğu yoktur. Ancak başarılı öğrenciler hem akademik başarılarına göre Takdir veya Teşekkür Belgelerini hem de sosyal davranışlarından dolayı Onur Belgesini aynı dönemde alabilirler. Böylece öğrenciler, hem başarıları hem de örnek davranışları nedeniyle iki ayrı belge ile ödüllendirilmiş olur. KAYNAK: HÜRRİYET

Geri