A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türkiye’deki veteriner fakülteleri arasında yapılan kapsamlı değerlendirmede, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi 4’üncü sırada yer aldı. Akademik kadrosu, mezun başarısı, bilimsel yayın performansı ve modern altyapısıyla dikkat çeken OMÜ, sektöre nitelikli veteriner hekim yetiştirmeye devam ediyor. Rektörden Gurur Verici Açıklama OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, elde edilen başarının nitelikli akademik vizyon ve yoğun çalışmaların bir göstergesi olduğuna işaret ederek, “Bilimsel üretkenliği yüksek, uygulama alanları güçlü ve çağın gerekliliklerine uygun bir eğitim anlayışı benimsiyoruz. Bu başarıda emeği geçen akademik ve idari kadromuzu, öğrencilerimizi ve mezunlarımızı tebrik ediyorum” dedi. Fakülte Hakkında 1995’te kurulan OMÜ Veteriner Fakültesi, Karadeniz Bölgesi’nin tek veteriner fakültesi olma özelliğine de sahip. Fakültede 64 profesör, 13 doçent, 6 doktor öğretim üyesi ve 31 araştırma görevlisi görev yaparken, 560 lisans öğrencisi veteriner hekimlik eğitimi alıyor. Bünyasında 4 modern ameliyathane, 2 radyoloji ünitesi, 6 hasta bakım odasında hizmet veren Hayvan Hastanesi, 30 binden fazla muayene ve bini aşkın operasyon gerçekleştirdi. Hastane; izolasyon üniteleri, yoğun bakım kabinleri, endoskopi ve ultrason gibi gelişmiş tıbbi imkânlara da sahip. Akreditasyon ve Uluslararası İş Birlikleri OMÜ Veteriner Fakültesi, Ulusal Akreditasyon Kurulu VEDEK tarafından akredite edildi. Fakülte, lisansüstü programlarının yanı sıra Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programlarıyla ulusal ve uluslararası iş birliği imkanı sunuyor. 2024’ün En Başarılı 5 Veteriner Fakültesi Ankara Üniversitesi İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Bursa Uludağ Üniversitesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Aydın Adnan Menderes Üniversitesi