Okulunun Desteğiyle Ameliyat Olan Elif Eylül, Mezuniyetine Yürüyerek Katıldı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Serebral Palsili Elif Eylül Gültekin Mezuniyet Sevinci Yaşadı: Yardım Kampanyasıyla Ayağa Kalktı VAN’ın İpekyolu ilçesinde yaşayan serebral palsili (beyin felci) Elif Eylül Gültekin (17), lise eğitimini evde tamamladıktan sonra mezuniyet belgesini büyük bir mutlulukla aldı. Van Anadolu Lisesi’nin öğretmen, öğrenci ve idarecilerinin desteğiyle geçen yıl başlatılan yardım kampanyası sayesinde iki başarılı ameliyat geçiren Elif Eylül, destekli şekilde yürüyerek mezuniyet törenine katıldı. Öğrenciler Yardım Kampanyası Başlattı İpekyolu ilçesine bağlı Buzhane Mahallesi’nde yaşayan Elif Eylül ve kardeşi Gülperi (16), serebral palsi hastası olarak dünyaya geldi. Zor bir çocukluk geçiren iki kardeşin tedavisi için Van Anadolu Lisesi’nin okul müdürü Dilaver Dindar, kimya öğretmeni Ozan Sağır ve rehber öğretmen İrem Miray Balcı öncülüğünde yardım kampanyası başlatıldı. Öğrencilerin harçlıklarını bağışlayarak destek verdiği kampanya, kısa sürede başarıya ulaştı. Denizli’de Başarılı Ameliyat Toplanan bağışlarla Elif Eylül, geçtiğimiz yıl Denizli Pamukkale Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde ortopedi uzmanı Prof. Dr. Murat Oto tarafından iki ameliyat geçirdi. Sol ve sağ bacağından yapılan operasyonlar sonucunda Elif Eylül destekli şekilde yürümeye başladı. Mezuniyet Törenine Alkışlarla Katıldı Ameliyatın ardından iyileşme sürecini evde tamamlayan Elif Eylül, babası Şahin Gültekin eşliğinde okulda düzenlenen mezuniyet törenine katıldı. Öğretmenler tarafından alkışlarla karşılanan Elif Eylül, kırmızı halıda yürüdü, kep ve cübbesini giyerek mezuniyet belgesini okul müdüründen aldı. Kep atma töreninde mutluluğunu öğretmenleriyle paylaşan Elif Eylül, duygusal anlar yaşadı. Elif Eylül: “Yalnız Bırakmadılar” Mezuniyetin ardından konuşan Elif Eylül, “Okul müdürüm, öğretmenlerim ve arkadaşlarım bana sadece eğitim hayatımda değil, sağlığıma kavuşmamda da destek oldu. Mezuniyetimde de yanımda olmaları beni çok mutlu etti. Şimdi hedefim YKS sınavına hazırlanmak” dedi. Aileden ve Öğretmenlerden Teşekkür Baba Şahin Gültekin ise “Kızım için kampanya düzenleyen, dua eden, destek olan herkese minnettarız. Aynı hastalığı yaşayan küçük kızım Gülperi’nin de bu yıl ameliyatını yaptırmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. Kampanyayı başlatan öğretmen Ozan Sağır, “Elif’in başarısı hepimizi gururlandırdı. Aynı çabayı Gülperi için de göstereceğiz” dedi. Okul Müdürü: “Elif Eylül Artık Yürüyebiliyor” Van Anadolu Lisesi Müdürü Dilaver Dindar da “270 mezunumuz arasında Elif Eylül’ü de mezun etmenin sevincini yaşıyoruz. Öğrencilerimizin dayanışması sayesinde Elif bugün yürüyerek mezuniyetini kutladı” dedi.

Geri