Okullar yarın açılıyor: 18 milyon öğrenci için ilk dersin teması belli oldu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2025-2026 eğitim-öğretim yılı, 8 Eylül’de başlıyor. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen ders başı yapacak.

İLK DERSİN TEMASI: YEŞİL VATANI KORUMAK

Yeni eğitim-öğretim yılı, "Orman Yangınlarına Karşı Yeşil Vatanı Korumak" temalı ilk dersle açılacak. Bu kapsamda öğrencilere doğa sevgisi ve çevre bilinci aşılanacak.

OKUL VE DERSLİK SAYILARI

2025-2026 döneminde Türkiye genelinde 74 bin 538 okul ve 761 bin 416 derslikte eğitim verilecek.

YENİ MÜFREDAT UYGULAMASI

Geçen yıl kademeli başlatılan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" bu yıl; ana sınıfı, uygulama sınıfları, ilkokul 1 ve 2, ortaokul 5 ve 6, lise hazırlık ile 9 ve 10. sınıflarda uygulanacak.

UYUM EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

1-5 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için uyum programları düzenlendi. Ortaokula başlayacak öğrenciler için de rehberlik çalışmaları yapıldı.

FİDANLAR DAĞITILACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan “Köklerden Geleceğe Nefes Protokolü” kapsamında, okulların ilk gününde "Her Çocuk Bir Fidan" temalı kısa film gösterilecek ve tüm ilkokul öğrencilerine fidan dağıtılacak.

KİTAPLAR TESLİM EDİLDİ

184 milyon 455 bin 297 adet ders kitabı, MEB’e bağlı resmi ve özel okullardaki öğrencilere ücretsiz olarak ulaştırıldı.

FORMALAR GERİ GELDİ

Bu yıl öğrenciler için forma zorunluluğu yeniden getirildi. Öğrenciler belirlenen formayı 4 yıl boyunca giyecek.

2025-2026 EĞİTİM TAKVİMİ

Birinci dönem 16 Ocak 2026’da sona erecek. Yarıyıl tatili 19-30 Ocak tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem 2 Şubat’ta başlayacak ve 26 Haziran’da sona erecek.

ARA TATİLLER

Birinci dönem ara tatili 10-14 Kasım tarihlerinde yapılacak. İkinci dönem ara tatili ise 16-20 Mart tarihleri arasında olacak.

NTV

Geri