A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), milyonlarca öğrenciyi ve veliyi yakından ilgilendiren 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimini yayımladı. Takvime göre okulların ne zaman açılacağı, tatil dönemleri ve yıl sonu kapanış tarihi netleşti. OKULLAR 8 EYLÜL'DE AÇILACAK Yeni dönemde ilk ders zili, 8 Eylül 2025 Pazartesi günü çalacak. Bu tarihte tüm resmi ve özel ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim başlayacak. Öğrenciler yaklaşık 3 aylık yaz tatilinin ardından yeniden sınıflarına dönecek. UYUM EĞİTİMİ 1-5 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA İlk kez okula başlayacak öğrenciler için uygulanan uyum haftası, 1-5 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu uygulama, anaokulu ve 1. sınıf öğrencilerinin adaptasyon sürecine destek sağlamak amacıyla yürütülecek. 1. ARA TATİL KASIM AYINDA Yeni eğitim yılında ilk ara tatil, 10-14 Kasım 2025 tarihleri arasında yapılacak. Hafta sonlarıyla birlikte toplam 9 gün sürecek olan bu tatil, eğitim döneminin ilk dinlenme arası olacak. SÖMESTR TATİLİ 19 OCAK’TA BAŞLIYOR Öğrenciler, yarıyıl tatiline 19 Ocak 2026 Pazartesi günü girecek. Tatil süreci 30 Ocak 2026 Cuma günü sona erecek. Hafta sonlarıyla birlikte toplam 16 günlük bir dinlenme süreci planlandı. 2. ARA TATİL MART’TA İkinci dönem içerisinde verilecek olan ara tatil ise 16-20 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak. Bu tatil de hafta sonlarıyla birlikte toplam 9 gün sürecek. OKULLAR 19 HAZİRAN'DA KAPANIYOR 2025-2026 eğitim öğretim yılı, 19 Haziran 2026 Cuma günü sona erecek. Bu tarihte öğrenciler karnelerini alacak ve yaz tatiline başlayacak. Yaklaşık 2,5 aylık yaz tatili sürecinden sonra bir sonraki öğretim yılı eylül ayında başlayacak. NTV