Özürsüz devamsızlıkta kırmızı alarm! MEB 10 gün sınırını açıkladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Okullarda karne heyecanı yaklaşırken, öğrencilerin devamsızlık durumları da yeniden gündeme geldi. Özellikle özürsüz devamsızlık süresi 10 güne ulaşan öğrenciler ve velileri için kritik bir eşiğe gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu konuda uygulanacak kuralları ve yaptırımları açıkladı. 10 Gün Özürsüz Devamsızlık Yapan Öğrenciler Ne İle Karşılaşır? Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre, bir öğrenci ardışık iki gün özürsüz olarak devamsızlık yaparsa bu durum velisine bildirilir. Okul, veliyi resmi yollarla bilgilendirir ve öğrencinin devamsızlık gerekçesi hakkında açıklama talep eder. Ancak özürsüz devamsızlık süresi toplamda 10 günü bulursa, öğrenci artık sınırda kabul edilir. Bu noktadan sonra yapılacak her ek devamsızlık, öğrencinin sınıf tekrarına neden olabilecek ciddi bir risk anlamına gelir. Toplam Devamsızlık 30 Günü Aşarsa Ne Olur? Özürlü veya özürsüz fark etmeksizin, toplam devamsızlık süresi 30 günü geçen öğrenciler, ders notları ne kadar yüksek olursa olsun başarısız sayılır. Bu öğrenciler sınıf tekrarı yapmak zorunda kalabilir. Okul yönetimi bu durumu yazılı olarak velilere bildirir. KAYNAK: NTV

Geri