Özgür Özel'den kurultay davası öncesi Kılıçdaroğlu’na açık mesaj!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Eylül’de görülecek “Kurultay davası” öncesinde açıklamalarda bulunarak, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi. Medyascope’a konuşan Özel, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atanması, gündemdeki siyasi gelişmeler ve yargı sürecine ilişkin görüşlerini paylaştı.

“BU CHP’NİN İÇ KAVGASI DEĞİL”

Özgür Özel, İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atanmasına ilişkin, “Bu CHP'nin kendi iç kavgası değil, AK Parti iktidarının planlı bir operasyonu” ifadelerini kullandı. Ankara’daki mahkemenin, İstanbul İl Kongresi’ne ilişkin tedbir kararını reddettiğini hatırlatan Özel, şunları söyledi: “İstanbul Kongresi iptal edilemez, iptal etmiyorum, bunu esastan reddediyorum dedi. Bu karar, İstanbul'daki tedbir kararını da hükümsüz kılar.”

“CHP KAYYUMA KARŞI BÜTÜN HALİNDE DURDU”

Kadıköy’de düzenlenen mitinge değinen Özel, mitingde sadece “değişimciler” değil, farklı görüşten CHP’lilerin de bulunduğunu belirterek, şu ifadeyi kullandı: “CHP, kayyuma karşı bir bütün halinde durdu.” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefet üzerindeki etkisine dair değerlendirmede bulunan Özel, şu ifadeleri kullandı: “Basmışsın bir siyasi partinin gırtlağına, nefes alamaz hale getirmeye çalışıyorsun. Bütün bu propagandalarına rağmen toplumun yüzde 75’i inanmıyor bu yaptıkların. Ben direnmezsem buna majestelerinin muhalefeti olurum. Maaşını al, Ankara’da partinin başında otur, arada bir Anıtkabir’e çelenk koy gel… Bununla bu iktidar değişmez, bu iktidarın nasıl değişeceğini biliyorum. Onu uyguladığım için de saldırıya uğruyorum.”

“MUHALİF MEDYA BASKI ALTINDA”

Medya üzerindeki baskılara da değinen Özgür Özel, şu değerlendirmeyi yaptı: “Gazetelere, televizyonlara çöküyorsun, muhalif medyayı RTÜK’le susturuyorsun. Ben direnmezsem buna majestelerinin muhalefeti olurum.”

KILIÇDAROĞLU’NA AÇIK ÇAĞRI

15 Eylül’de görülecek kurultay davasına dair soruyu yanıtlayan Özgür Özel, davadan CHP aleyhine bir karar çıkmasını beklemediğini söyledi: “Hele hele bugünkü karardan sonra CHP aleyhine bir karar çıkmasını beklemiyorum.” Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Özel, şu çağrıyı yaptı: “CHP'nin yargı eliyle dizayn edilmesine karşı en önemli güvencenin kendisinin olduğunu açıklaması çok kıymetli olur. Bu darbe girişimlerine karşı en önemli güvence kendisidir.”

(Sözcü)

Geri