Özgür Özel, Zeydan Karalar'ın tutuklandığını canlı yayında öğrendi: İlk tepkisi bakın ne oldu

A

Admin

Yönetici
Yönetici
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması, Aziz İhsan Aktaş'ın elebaşı olduğu iddia edilen suç örgütü soruşturması ve Büyükçekmece Belediyesi ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Bu çerçevede, Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan ve Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın çıkarıldığı hakimlikteki işlemleri sona erdi. Sulh ceza hakimliği, Karalar'ın tutuklanmasına karar verdi. Karalar hakkında tutuklama kararının verildiği dakikalarda bir televizyon kanalının konuğu olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gelişmeyi canlı yayında öğrendi. Özel'in ilk tepkisi ise "Eyvah" demek oldu. Özel, Karalar'ın tutuklanmasına ilişkin ise: "Eyvah. Gerçekten çok üzücü bir haber. Bütün tutuklamalar çok haksız ama Zeydan Karalar'a yapılan... Yani 11 yıl öncesinden AK Parti'nin belediyenin başına sardığı bir adama AK Parti döneminden kalan bir para ödenmiş onunla ilgili 'yok efendim bizden işte para istendi falan...' Ya 11 yıldır bu adam 300 tane müfettişinizle, denetçinizle, Sayıştay'ı ayrı, diğerleri ayrı tertemiz yönetmiş. Bunun üzerine 2 kere hakeme gitmiş, millete gitmiş. Seyhan'ı yönetmiş ya, al büyükşehiri de yönet demişler. Büyükşehiri yönetmiş al bir daha yönet demişler. Her seferinde oyunu artırmış. Şimdi gidiyorlar, tutukluyorlar. Gerçekten kabul edilebilecek bir şey değil, tam bir rezalet. Ümidim, umudum vardı bununla ilgili. Gerçekten üzüldüm” ifadelerini kullandı. Kaynak: Haber Merkezi

Geri