Öğretmenlerin Haziran semineri ne zaman başlayacak? Haziran seminerleri yüz yüze mi, online mı yapılacak?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimine göre, öğretmenlerin Haziran ayındaki mesleki çalışma programı yani seminerleri 23-27 Haziran 2025 tarihleri arasında yapılacak. Okullar 20 Haziran Cuma günü kapanırken, öğretmenler bu tarihten itibaren belirlenen tarihlerde mesleki gelişim çalışmalarına başlayacak. Peki, öğretmen seminerleri bu yıl yüz yüze mi yoksa online mı yapılacak? İşte MEB’in son açıklaması ve seminerlerin detayları... Öğretmen Seminerleri 2025 Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak? MEB takvimine göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılı 20 Haziran’da sona ererken, öğretmenlerin mesleki seminer dönemi 23-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Ayrıca 2025-2026 eğitim öğretim yılı 8 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve öğretmenler 1 Eylül’de yeni dönem seminerlerine katılacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada öğretmenlerin mesleki çalışmalarının yüz yüze olarak, istedikleri il ve ilçelerde uygun görülen eğitim kurumlarında gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu nedenle, öğretmen seminerleri 2025 yılında pandemi döneminde olduğu gibi online değil, yüz yüze ortamda yapılacak. Yeni Eğitim Takvimi Öne Çıkan Tarihler Okulların Kapanışı: 20 Haziran 2025 (Cuma) Haziran Öğretmen Seminerleri: 23-27 Haziran 2025 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Başlangıcı: 8 Eylül 2025 (Pazartesi) Eylül Dönemi Öğretmen Seminerleri: 1 Eylül 2025 İlk Ara Tatil: 10-14 Kasım 2025 Yarıyıl Tatili: 19-30 Ocak 2026 İkinci Dönem Başlangıcı: 2 Şubat 2026 İkinci Ara Tatil: 16-20 Mart 2026 Okulların Kapanışı (2025-2026): 26 Haziran 2026 Öğretmenlere ve Eğitimcilere Önemli Hatırlatma Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği bu yüz yüze seminer uygulaması, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek ve eğitim kalitesini artırmak amacıyla planlandı. Bu nedenle, öğretmenlerin seminer dönemlerinde görev yaptıkları okullarda veya uygun görülen diğer eğitim kurumlarında bizzat bulunmaları bekleniyor. KAYNAK: NTV

Geri