Öğretmenlere yaz tatilinde kötü sürpriz! MEB'den yüz yüze seminer kararı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2024-2025 eğitim öğretim yılı, 20 Haziran 2025 Cuma günü sona eriyor. Öğrencilerin tatile girmesiyle birlikte öğretmenleri bekleyen bir diğer önemli süreç ise yaz dönemi mesleki çalışmalar olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, 23-27 Haziran tarihleri arasında yapılacak öğretmen seminerlerinin bu yıl yüz yüze gerçekleştirileceğini duyurdu. Bakan Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamaya göre, öğretmenler bu seminerlere diledikleri il veya ilçede, uygun görülen eğitim kurumlarında katılabilecek. Bu sayede yaz tatili sürecinde görev yaptıkları il dışında olan öğretmenlerin de sürece dahil olması kolaylaştırılmış oldu. 2025-2026 Eğitim Yılı Takvimi Belli Oldu Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki eğitim öğretim yılına dair takvimi de netleştirdi. Yeni dönemde okullar 8 Eylül 2025 Pazartesi günü açılacak. Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri 1-5 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Bu nedenle, öğretmenlerin 1 Eylül'de başlayacak olan yeni dönem mesleki çalışmaları da bu uyum programına göre düzenlenecek. İşte 2025-2026 Eğitim Yılı Takvimi: Okulların açılış tarihi: 8 Eylül 2025 İlk ara tatil: 10-14 Kasım 2025 Yarıyıl tatili: 19-30 Ocak 2026 İkinci dönem başlangıcı: 2 Şubat 2026 İkinci ara tatil: 16-20 Mart 2026 Okulların kapanışı: 26 Haziran 2026 Seminerler EBA’da Değil, Okulda Yapılacak Geçmiş yıllarda uzaktan eğitim modeliyle EBA üzerinden gerçekleştirilen bazı mesleki seminerlerin aksine, bu yıl öğretmenler fiziksel olarak eğitim kurumlarında bulunacak. Ancak, katılım esnekliği açısından hangi şehirde olunursa olunsun, belirlenen okullarda seminerlere katılım sağlanabilecek. Öğrenciler İçin Yaz Tatili 80 Gün Sürecek İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yaz tatili bu yıl toplamda 80 gün sürecek. Eğitim öğretim faaliyetlerinin sona erdiği 20 Haziran’dan itibaren öğrenciler için uzun bir dinlenme dönemi başlayacak. Tatil 8 Eylül'de okulların açılmasıyla sona erecek. KAYNAK: NTV

Geri