Öğretmen seminerleri ne zaman yapılacak? Yüz yüze mi olacak yoksa online mı? | Yaz öğretmen seminerleri

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı sonu itibarıyla gerçekleştirilecek Haziran ayı öğretmen seminerleri için önemli detayları açıkladı. Bakan Yusuf Tekin’in yaptığı açıklamaya göre, öğretmenler 23-27 Haziran 2025 tarihleri arasında düzenlenecek mesleki çalışma programına, istedikleri il ve ilçelerdeki eğitim kurumlarında katılabilecek. Bu uygulama, öğretmenlerin talepleri doğrultusunda hayata geçirildi. Seminerler yüz yüze olarak yapılacak ve öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla her gün yaklaşık üç saat sürecek oturumlar düzenlenecek. SEMİNER İÇERİKLERİ VE İDARİ İZİN DUYURUSU Seminer programında yeni müfredat içerikleri, sınıf içi uygulamalar ve eğitimde güncel yaklaşımlar ele alınacak. Bakan Tekin, öğretmenlerle sürekli istişare halinde olduklarını belirterek, seminerlerin eğitimcilerin görüşleri doğrultusunda şekillendiğini ifade etti. Ayrıca, öğretmenler 5 günlük mesleki çalışma programını tamamladıktan sonra 30 Haziran 2025 tarihinde idari izinli sayılacaklar. Bakan, bu düzenlemenin eğitim ailesine hayırlı olmasını diledi. ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ YÜZ YÜZE Mİ, ONLİNE MI? 2025 Haziran dönemi öğretmen seminerleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yüz yüze gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin istedikleri yer ve kurumlarda seminerlere katılma esnekliğini sağladı. Bu sayede mesleki çalışmalara daha verimli ve öğretmenlerin ihtiyaçlarına uygun şekilde devam edilmesi hedefleniyor. Kaynak: NTV

Geri