ÖDEMİŞ’TE SANATIN YENİ DURAĞI ZÜMRAM SANAT ATÖLYESİ

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
YERELGÜÇ / BUSE BAĞCI Günün yoğunluğundan uzaklaşmak, kendine vakit ayırmak isteyenler için kapılarını açan Zümram Sanat Atölyesi'nde çocuk boyamaları ve atölyelerinin yanı sıra yetişkinlere özel etkinlikler de düzenleniyor. Ahşap, obje, şamdan, maske, tuval, ayna, mum ve çanta boyama gibi el işi çalışmalarının yanı sıra ayrıca mozaik sanatı, mum yapımı ve panç nakışı gibi el sanatlarına dair birçok atölye ile hem yaratıcı hem de dinlendirici etkinlikler sunuluyor. Emekli ana sınıfı öğretmeni Hülya Döner, “Zümram Sanat Atölyesi’ni insanların günlük hayatın koşuşturmacasından biraz uzaklaşıp nefes alabilecekleri, kendilerine vakit ayırabilecekleri bir alan olarak kurdum. Sanatla uğraşmanın, üretmenin hem yetişkinler hem de çocuklar için ne kadar iyi geldiğini yıllarca gözlemledim ve hâlâ birebir yaşıyorum. Bu yüzden atölyem, sadece bir etkinlik alanı değil; aynı zamanda ruhumuzu besleyen, bizi dinlendiren bir ortam. Atölyemde yetişkinlere yönelik birçok keyifli etkinlik yapıyoruz. Boyama, seramik boyama, mozaik çalışmaları ve punch nakışı gibi üretime dayalı atölyeler düzenliyoruz. Boyamanın farklı türlerini deneyimlemek isteyenler için güzel seçeneklerimiz var. Ayrıca çocuklar için de özel içerikler hazırlıyoruz. Çeşitli yaş gruplarına uygun atölyelerimiz oluyor ve zaman zaman anne-çocuk workshopları da yapıyoruz. Amacımız çocukların hem eğlenebileceği hem de öğrenebileceği, yaratıcı etkinliklerle dolu bir ortam sunmak. Çocuk atölyelerinde en çok dikkat ettiğim şey, çocukların odaklanma becerilerini, dikkat sürelerini ve sosyal iletişimlerini desteklemek. Ayrıca, günümüzün en büyük sorunlarından biri olan ekran bağımlılığı... Çocukları telefondan, tabletten ve ekrandan bir süre de olsa uzaklaştırmak bizim için çok önemli. Burada çocuklar elleriyle üretim yapıyor, hayal güçlerini kullanıyor ve yaratıcılıklarını özgürce ortaya koyabiliyorlar. Amacım sadece eğlendirmek değil; çocukların gelişimine katkı sağlayan, onları destekleyen bir ortam sunmak. Sanatla ilgilenmek için profesyonel olmak gerekmiyor. Kendine vakit ayırmak isteyen herkes atölyemize katılabilir. Özellikle çalışan kadınlar, anneler ya da günün yoğunluğundan biraz uzaklaşıp nefes almak isteyen herkese hitap ediyoruz. Zümram Sanat Atölyesi, hayatın koşturmacası içinde kendine küçük bir mola vermek isteyen herkes için keyifli ve huzurlu bir alan” dedi.

Geri