Nysa Antik Kenti'nde gençler kadim tarihi tuvale taşıdı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Aydın’ın Yenipazar ilçesinden gönüllü gençler, Sultanhisar’da bulunan Nysa Antik Kenti’nde resim dersi gerçekleştirdi. Binlerce yıllık taşların gölgesinde fırçalarını kullanan gençler, tarihi dokuyu tuvallerine aktardı.

Nysa Antik Kentinde Gencler Kadim Tarihi Tuvale Tasidi (2)

TARİHİN İÇİNDE RESİM DERSİ

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Yenipazar Gençlik Merkezi gönüllüleri, tarihi zenginliğiyle öne çıkan Nysa Antik Kenti’nde sanatsal bir buluşmaya imza attı. Antik sütunların arasında tuval açan gençler, kentin ihtişamını kendi renkleriyle resmetti.

GEÇMİŞİN İZLERİ TUVALE YANSIDI

Bir zamanlar filozofların, şairlerin ve düşünürlerin yürüdüğü sokaklarda fırçalarını gezdiren gençler, kadim geçmişi yaptıkları tablolarla geleceğe taşımayı amaçladı. Etkinlikte ortaya çıkan eserler, Nysa’nın kültürel mirasını farklı bir bakış açısıyla yansıttı.

“MİRASIN İZLERİNİ TUVALE TAŞIDI”

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yenipazar Gençlik Merkezi gönüllü gençlerimiz, Nysa Antik Kenti'nde resim dersini gerçekleştirdi. Tarihle sanatı buluşturan gençlerimiz, kadim mirasın izlerini tuvallere taşıdı."

Geri