Normal doğumda kaliteyi artırmaya yönelik eğitim başladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Sinop’ta, Sağlık Bakanlığı’nın "Normal Doğum Eylem Planı" kapsamında, doğum uygulamalarında kaliteyi yükseltmek ve sağlık çalışanlarının afetlere karşı hazırlık düzeyini geliştirmek amacıyla kapsamlı bir eğitim programı hayata geçirildi. İl Sağlık Müdürlüğü Ev Sahipliğinde Program Açıldı Eğitim programının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Arslan, normal doğumun teşvik edilmesi ve ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesinin Bakanlık için önemine dikkat çekti. Dr. Arslan, programa katılan sağlık çalışanlarına başarı dileklerini iletti. Akademisyenler ve Deneyimli Ebelikten Eğitim Desteği Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü akademisyenleri ile deneyimli doğumhane ebe eğiticilerinin katkılarıyla gerçekleştirilen eğitimlerde, Sinop il merkezi ve ilçelerindeki ebe personeline yönelik güncel doğum uygulamaları, afet anlarında doğum yönetimi ve doğumhane organizasyonu gibi konular detaylı şekilde işlendi. Hedef: Güvenli ve Kaliteli Doğum Hizmetleri Sunmak Programla birlikte, doğum hizmetlerinde kalite ve güvenliğin artırılması hedeflenirken, aynı zamanda afet durumlarında görev alabilecek, bilgi ve beceri açısından donanımlı sağlık personelinin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Geri