Mustafa Yılmaz: Rant değeri yüksek 10 il ile en çok yangın çıkan 10 il arasındaki benzerlik tesadüf müdür?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Türkiye'yi etkileyen orman yangınlarına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yılmaz şunları dile getirdi:

Ülkemiz her yaz olduğu gibi bu yaz da orman yangınlarının yıkıcı etkisiyle karşı karşıya kaldı.

Her yıl aynı acıları yaşamaktan ve aynı tartışmaları yapmaktan yorulduk.

Cumhuriyet tarihinde en çok yangınların yaşandığı yıllardan biri 2021 yılı oldu. Eğer o zaman ders alsaydık, bugün bu kadar ormanımızı, bu kadar canımızı, bu kadan inanımızı kaybetmezdik.

Eğer 2025 yılında temcit pilavı gibi aynı soruları sormak yine aynı acıları yaşamak istemiyorsak bugün harekete geçmeliyiz. Günü değil geleceği kurtaracak önlem ve tedbirleri almalıyız.

Açık söylüyorum; biz TERÖRSÜZ TÜRKİYE KADAR YANGINSIZ, İHMALSİZ BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ.

Malumunuz olduğu üzere ülkemiz bir süredir Terörsüz Türkiye konusunu tartışıyor.

Bu konuda önemli adımlar atılıyor. Önemli bir süreç yaşanıyor. Saadet Partisi olarak daha önce ifade ettik biz Terörsüz Türkiye sürecini sonuna kadar destekleyioruz. Anaların ağlamadığı, gencecik fidanların hayatlarının baharında terör belasına kurban gitmediği bir türkiye için elimizi değil bütün bedenimizi taşın altına koymaya hazırız.

Ancak biz Terörsüz bir Türkiye’nin yanında yangınsız bir türkiye istiyoruz.

Biz Terörsüz Türkiye'nin yanında RÜŞVETSİZ BİR TÜRKİYE istiyoruz

Biz Terörsüz Türkiye'nin yanında ŞAİBESİZ BİR TÜRKİYE istiyoruz.

Biz Terörsüz Türkiye'nin yanında BASKISIZ DAYATMASIZ BİR TÜRKİYE istiyoruz.

Biz Terörsüz Türkiye'nin yanında RANTSIZ BİR TÜRKİYE istiyoruz.

DEĞERLİ ARKADAŞLAR

Şimdi size bir grafik göstermek istiyorum.

Yılmaz Grafik

Bu elimde gördüğünüz tablo Türkiye’nin RANT DEĞERİ EN YÜKSEK 10 İLİNDEN 5’İNİ GÖSTERİYOR. Tapu dairelerinin arsa alış satış fiyatları dikkate alınarak oluşturulan bu tabloya göre Türkiye’nin arsa, arazi değeri en yüksek 10 ilinde şu şehirler dikkat çekiyor;

İstanbul birinci sırada, muğla ikinci sırada, izmir üçüncü sırada.

Rant değeri en yüksek 10 il arasında bursa ve Antalya da var.

Şimdi bir başka ilginç tablo daha göstermek istiyorum. Orman mühendisleri derneği tarafından yapılan bir çalışmaya göre; Türkiye’de sen çok yangın çıkan ilk 10 il arasında İstanbul var, mugla var, izmir var, Antalya var…

Saadet Partisi olarak samimiyetle sormak istiyoruz; bu benzerlik tesadüf müdür?

En çok yangın çıkan iller ile rant değeri en yüksek olan illerin neredeyse aynı sıralamayı paylaşması sadece tesadüf olarak geçiştirilebilir mi?

Özellik son dönemde çıkan yangınlarda imar ve rant amaçlı sabotaj iddiaları sık sık gündeme gelmektedir.

Biz Saadet Partisi olarak bu yangınlarda rant ve sabotaj ilişkisinin ilgili kurum ve yetkililer tarafından titizlikle araştırılmasını istiyoruz. Rant niyetli sabotaj ihtimalllerini ortadan kaldırmak için yanan alanların kesinlikle ama kesinlikle hangi gerekçeyle olursa olsun otel konut turistik tesis gibi imar alanlarına açılmamasının anayasal teminat altına alınması gerektiğini vurguluyoruz.

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI, DEĞERLİ ARKADAŞLAR

İtibar gösterişli binalarla olmaz, gösterişli konvoylarla, gösterişli nutuklarla olmaz.

Bir ülkenin itibarı, insanına, fidanına, şehrine, ormanına verdiği önem ile ölçülür.

Şimdi yine size iki fotoğraf göstermek istiyorum.

Yılmaz Grafik 2

Bu elimde gördüğünüz fotoğraf normalde yangınlara müdahale de kullanılması gereken kıyafetler.

Ne var bu kıyafette?

Gaz maskeri var baret var, ateşe dayanıklı kumaş var. Yanmyaan kefen değil yanmayan kumaş var. Bitmedi. Nabız ölçen alet var. Bitmedi, konum bildiren navigasyon cihazı var. Bitmedi vücuttaki oksijeni ölçen oksien cihazı var.

Şimdi size bir FOTOĞRAF daha göstermek istiyorum. Bu fotoğrafı ve onlarcasını yangınlara müdahale eden orman işçilerimizin ateşi söndürmek için canhıraş çaba ortaya koyan insanlarımızın üzerinde gördük.

Bu fotoğrafta sadece bir tişört var. Arkasında ogm yazan bir tişört o kadar.

İtibar lafla olmaz, itibar tişörtle olmaz.

FİDAN KAMPANYASI

Saadet Partisi olarak bir fidan dikim seferberliği başlattık. İnşallah mavi vatanımıza da yeşil vatanımıza da hep birlikte sahip çıkacağız. Hep birlikte fidanlarımızı topraklar buluşturacağız.

adresi üzerinden bütün vatandaşlarımızı bu seferberliğe destek vermeye davet ediyorum.

Ormanlarımızın yanmasını, yüreklerimizin yanmasını istemyiorsak öncelikle itibarı doğru yerde aramamız lazım diyor, terörsüz türkiye, yangınsız türkiye, rüşvetsiz ve şaibesiz türkiye ez cümle yaşanabilir bir türkiye dileğiyle katılımınzdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Geri