A
Admin
Yönetici
Yönetici
Toplam yatırım tutarı 7 milyon 834 bin 929 TL olan projelere, %50 oranında olmak üzere 3 milyon 917 bin 494 TL hibe desteği sağlandı. Böylece, Eskişehir genelinde 1.837 dekar tarım arazisi modern basınçlı sulama sistemleriyle buluşacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu sistemlerin özellikle kuraklık ve su kıtlığına karşı en etkili çözümlerden biri olduğunu belirterek, verimli üretim ve su kaynaklarının korunması açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Modern basınçlı sulama sistemleri, geleneksel yöntemlere kıyasla suyu hem daha az tüketiyor hem de bitkinin ihtiyacına uygun şekilde toprağa ulaştırarak ürün kalitesini artırıyor. Bu yönüyle, çiftçilerin hem üretim maliyetlerini düşürdüğü hem de doğal kaynakları daha bilinçli kullandığına dikkat çekildi. İl Müdürlüğü açıklamasında, Eskişehir’de tahsis edilen hibe bütçesinin tamamının kullanılarak tüm uygun projelere destek verilmesinin, bölgedeki üreticilerin bu konuda artan bilincini ve dönüşüme olan isteğini gösterdiği ifade edildi. Bu destekle birlikte, hem üreticilerin rekabet gücünün artacağı hem de sürdürülebilir tarıma yönelik önemli bir adım atılmış olacağı belirtildi. Öte yandan, 2012 yılından bu yana uygulanan Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Programı kapsamında Eskişehir’de bugüne kadar toplam 2.489 proje desteklendi. Bu projelerle 215.426 dekar alan basınçlı sulama sistemleriyle sulanabilir hale getirilirken, üreticilere toplamda 71 milyon 289 bin 669 TL hibe desteği sağlandı. Açıklamada, bu rakamların, Eskişehir’in tarımsal modernleşmede nasıl istikrarlı bir yol izlediğini açıkça ortaya koyduğu vurgulandı.