A
Admin
Yönetici
Yönetici
19 Ağustos 2025 tarihinde başlayan bu alım süreci, akademik kariyer yapmayı hedefleyen nitelikli adaylar için eşsiz bir fırsat sunuyor. Peki, başvuru sürecinde nelere dikkat etmelisiniz? MSÜ öğretim elemanı olmanın avantajları neler? Eğer siz de savunma ve güvenlik alanında akademik bir kariyer yapmayı planlıyorsanız, bu rehber tam size göre…
Milli Savunma Üniversitesi, 19 Ağustos 2025 tarihinde resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı duyuruyla, 4 öğretim elemanı alımı yapacağını açıkladı. Bu alım, üniversite bünyesindeki farklı fakültelerde görev yapacak araştırma görevlisi ve doktor öğretim üyesi pozisyonlarını kapsıyor.
Başvuru koşulları neler sorusunun detaylarını öğrenmek isteyenlere, MSÜ öğretim elemanı alımı için adaylarda aranan genel şartlar şunlardır:
Başvuru sürecinde nelere dikkat etmelisiniz sorusunu merak edenler için, Başvurular, 19 Ağustos 2025 tarihinden itibaren Milli Savunma Üniversitesi’nin resmi web sitesi üzerinden online olarak kabul edilecek. Adayların, aşağıdaki adımları takip etmeleri gerekiyor:
Başvuru süreci, ilanın kapanış tarihi olan 2 Eylül 2025 tarihine kadar devam edecek. Sonuçlar ise Ekim 2025 içinde açıklanacak.
MSÜ öğretim elemanı olmanın avantajları neler sorusunun yanıtı, Milli Savunma Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak görev yapmak, hem akademik hem de profesyonel anlamda birçok avantaj sunar:
MSÜ öğretim elemanı alımı için yaş sınırı var mı?
Başvuru için hangi belgeler gerekli?
Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
MSÜ’de hangi fakültelerde alım yapılacak?
Öğretim Elemanı Alımı Detayları Hakkında Merak Edilenler
Milli Savunma Üniversitesi, 19 Ağustos 2025 tarihinde resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı duyuruyla, 4 öğretim elemanı alımı yapacağını açıkladı. Bu alım, üniversite bünyesindeki farklı fakültelerde görev yapacak araştırma görevlisi ve doktor öğretim üyesi pozisyonlarını kapsıyor.
Başvuru Koşulları Neler?
Başvuru koşulları neler sorusunun detaylarını öğrenmek isteyenlere, MSÜ öğretim elemanı alımı için adaylarda aranan genel şartlar şunlardır:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak: Alımlar yalnızca T.C. vatandaşlarına açıktır.
- Akademik yeterlilik: Araştırma görevlisi pozisyonları için yüksek lisans veya doktora öğrencisi olma şartı aranırken, doktor öğretim üyesi pozisyonları için doktora derecesine sahip olmak zorunludur.
- YDS veya eşdeğer sınav puanı: Adayların yabancı dil yeterliliğini kanıtlamaları için YDS’den en az 80 puan veya eşdeğer bir sınavdan geçerli bir puan almış olmaları gerekmektedir.
- Alanında deneyim: İlgili alanda akademik yayınlar, projeler veya saha deneyimi gibi ek nitelikler, başvurularda avantaj sağlayabilir.
- Askerlikle ilişik olmamak: Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış veya tecilli olmak şartı aranır.
- Sağlık durumu: MSÜ’nün belirlediği sağlık kriterlerine uygunluk.
Başvuru Sürecinde Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Başvuru sürecinde nelere dikkat etmelisiniz sorusunu merak edenler için, Başvurular, 19 Ağustos 2025 tarihinden itibaren Milli Savunma Üniversitesi’nin resmi web sitesi üzerinden online olarak kabul edilecek. Adayların, aşağıdaki adımları takip etmeleri gerekiyor:
- Başvuru formunun doldurulması: MSÜ’nün resmi sitesinde yer alan başvuru formu eksiksiz doldurulmalıdır.
- Gerekli belgelerin yüklenmesi: Diploma, transkript, YDS puanı, özgeçmiş (CV), yayın listesi ve varsa ek belgeler sisteme yüklenmelidir.
- Başvuru ücretinin ödenmesi: İlan detaylarında belirtilen başvuru ücreti, ilgili banka hesabına yatırılmalıdır.
- Değerlendirme süreci: Başvurular, MSÜ tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından değerlendirilecek. Adaylar, yazılı sınav, mülakat veya sunum gibi aşamalardan geçebilir.
Başvuru süreci, ilanın kapanış tarihi olan 2 Eylül 2025 tarihine kadar devam edecek. Sonuçlar ise Ekim 2025 içinde açıklanacak.
MSÜ Öğretim Elemanı Olmanın Avantajları Neler?
MSÜ öğretim elemanı olmanın avantajları neler sorusunun yanıtı, Milli Savunma Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak görev yapmak, hem akademik hem de profesyonel anlamda birçok avantaj sunar:
- Prestijli bir kurumda kariyer: MSÜ, Türkiye’nin savunma ve güvenlik alanındaki en önemli eğitim kurumlarından biridir. Burada çalışmak, akademik kariyeriniz için güçlü bir referans sağlar.
- Araştırma ve geliştirme fırsatları: MSÜ, savunma teknolojileri ve stratejik araştırmalar alanında yenilikçi projelere ev sahipliği yapar. Öğretim elemanları, bu projelerde aktif rol oynayabilir.
- Eğitim ve gelişim imkanları: Üniversite, akademisyenlerine yurtiçi ve yurtdışı eğitim programlarına katılım, seminerler ve konferanslar gibi fırsatlar sunar.
- Sosyal haklar: Devlet memuru statüsünde görev yapan öğretim elemanları, maaş, sağlık sigortası ve diğer sosyal haklardan faydalanır.
Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
MSÜ öğretim elemanı alımı için yaş sınırı var mı?
- Evet, araştırma görevlisi pozisyonları için genellikle 35 yaş sınırı aranırken, doktor öğretim üyesi pozisyonlarında bu sınır esnetilebilir. Detaylar için resmi ilanı kontrol edin.
Başvuru için hangi belgeler gerekli?
- Diploma, transkript, YDS puanı, özgeçmiş, yayın listesi ve kimlik fotokopisi gibi belgeler gereklidir. Ek belgeler, pozisyona göre değişiklik gösterebilir.
Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
- Başvuru sonuçları, Ekim 2025 içinde MSÜ’nün resmi web sitesinde duyurulacaktır.
MSÜ’de hangi fakültelerde alım yapılacak?
- Alım yapılacak fakülteler ve bölümler, ilanda detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Genellikle savunma teknolojileri, mühendislik, uluslararası ilişkiler ve sosyal bilimler alanlarında alım yapılır.