Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu: Okul kıyafetinde büyük değişim | Serbest kıyafet uygulaması sona mı eriyor?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren okullarda forma uygulamasına geri dönüleceğini açıkladı. Böylece uzun süredir uygulamada olan serbest kıyafet dönemi sona erecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bahçelievler’de bulunan 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu’nda düzenlenen karne töreninde öğrencilere karnelerini verirken önemli bir değişikliği duyurdu. Yıl sonu değerlendirme toplantısında konuşan Bakan Tekin, yeni dönemde artık serbest kıyafet yerine okul formalarının zorunlu hale geleceğini belirtti. KARAR OETAK ALINDI! Tekin, alınan kararın tek taraflı olmadığını vurgulayarak, “İdareci arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz ve okul aile birliklerimizle birlikte yapılan görüşmeler sonucunda forma uygulamasına geçilmesi yönünde ortak bir karar alındı” ifadelerini kullandı. UYGULAMA 2025-2026'DA BAŞLAYACAK Bakan Tekin, forma zorunluluğunun 2025-2026 eğitim öğretim yılı itibarıyla tüm okullarda geçerli olacağını söyledi. Yeni uygulamayla, okul kimliğini güçlendirmek ve eşitlik duygusunu pekiştirmek hedefleniyor. KAYNAK: NTV

Geri