Meteor yağmuru mu, uydu geçişi mi? Gök ışıkları merak uyandırdı

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Gümüşdere köyünde gece saatlerinde gökyüzünde görülen parlak ve kümelenmiş ışıklar, hem şaşkınlığa hem de endişeye yol açtı. Olay, köyde yaşayan bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi. GECE SAAT 01.00’DE SIRA DIŞI IŞIK HAREKETİ Olay, gece saat 01.00 civarında meydana geldi. Tarla dönüşü evine gitmekte olan çiftçi Mesut Kök, gökyüzünde düzenli şekilde hareket eden parlak ışıklar fark etti. Durumu ilginç bulan Kök, bu anı cep telefonuyla görüntüledi. “İLK BAŞTA YILDIZ SANDIM” O an yaşadıklarını anlatan Mesut Kök, gözlemlerini şu sözlerle aktardı: “Daha önce böyle bir şey görmedim. İlk başta yıldız sandım ama ışıklar hareket ediyordu ve düzenli bir şekilde ilerliyordu. Ne olduğunu anlayamadım, biraz da tedirgin oldum.” Kök’ün kaydettiği görüntüler, kısa sürede köydeki vatandaşlar arasında merak konusu haline geldi. UYDU MU, METEOR MU? Olayın ardından köy halkı arasında farklı yorumlar yapıldı. Bazı vatandaşlar, bu ışıkların bir uydu geçişi olabileceğini ifade ederken, kimileri meteor yağmuru ihtimalini dile getirdi. Görüntüler sosyal medyada da paylaşılırken, ışıkların kaynağına dair net bir açıklama yapılmadı.

Geri