Meslek lisesi alan seçimi sonuçları için tarih belli oldu! Meslek lisesi tercihlerinde sonuçlar nasıl öğrenilecek?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek programlarında alan tercih süreci 8-9 Eylül tarihlerinde tamamlandı. Öğrenciler şimdi gözlerini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak yerleştirme sonuçlarına çevirdi.

ALAN DEĞİŞTİRME HAKKI

Yerleştirildiği alandan memnun olmayan öğrenciler için dönem sonuna kadar alan değiştirme imkânı tanınacak. Kontenjan uygunluğu olması halinde öğrenciler, 9. sınıfın birinci dönemi bitene kadar alan değişikliği talebinde bulunabilecek.

Meslek Lisesi

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLECEK?

AMP meslek alanlarına yerleştirme sonuçları, çalışma takviminde belirtilen tarihte ilan edilecek. Sonuçlar,
adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden duyurulacak.

OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER

Öğrencilerin elektronik işlemleri için en az bir müdür yardımcısı görevlendirilecek. AMP meslek alanlarına ait kontenjanlar, “Okul, Alan ve Dal Açılması ve Kapatılmasına Yönelik Makam Onayları” ve “Çerçeve Öğretim Programları” esas alınarak e-Okul sistemine girilecek.

REHBERLİK VE BİLGİLENDİRME

Okul yönetimi ve sınıf rehber öğretmenleri, velilerin talebi halinde alan ve dal seçimlerine ilişkin rehberlik sağlayacak. Yerel yerleştirme kapsamındaki tüm 9. sınıf öğrencilerinin alan tercihi yapmaları sağlanacak.

EK-1 FORMU VE RAPORLAR

Tercih başvuruları EK-1 formu ile e-Okul sistemine işlenecek. Öğrenciler, veliler veya okul yönetimi yapılan tercihleri rapor olarak görüntüleyebilecek.

DENİZCİLİK ALANI İÇİN SAĞLIK RAPORU ŞARTI

Denizcilik alanını tercih eden öğrenciler için ön yerleştirme yapılacak. Takvimde belirtilen süre içinde, yetkilendirilmiş resmî veya özel sağlık kuruluşlarından “Gemiadamı Olur Sağlık Raporu” alan öğrencilerin kesin kayıtları yapılacak.

ÖZEL EĞİTİM RAPORU GEREKEN DURUMLAR

Kaynaştırma veya bütünleştirme yoluyla eğitim gören öğrencilerin denizcilik alanında okuyabilmesi için özel eğitim değerlendirme kurulu raporu veya sağlık kurulu raporunu yetkilendirilmiş kurumlara sunmaları gerekecek.

NTV

Geri