A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yazımın başlığının orijnali, “Merhametle yaptık, Sevgiyle bakacağız” şeklinde Büyükşehir Belediyemizin, yıllardır hasretle, umutla, inatla beklediğimiz, talep ettiğimiz, sahipsiz canlarla ilgili Bakımevinin girişindeki tabelada yazmakta. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü bu merkezin küçük bir bölümü hizmete açıldı. Davetliler arasında ben de vardım, minik bir konuşma da yaptım talep üzerine. Orada da vurguladığım gibi, keşke bu hizmet, geçen temmuz ayında tüm muhalif seslere, haklı uyarılara kulak tıkayarak Mecliste çıkarılan 7527 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanundan önce verilebilseydi, yani geçici rehabilite merkezi daha önce yapılabilseydi; Burada aşılanan, kısırlaştırılan, işaretlenen köpekler tekrar alındıkları bölgeye geri bırakılabilseydi. Ama işte o malum akla, fikre, vicdana,, mantığa sığmayan yasa maddelerine göre artık belediyelerin kısırlaştırma yaptığı canlar geri salınamayacak, toplu şekilde, belediyelerin oluşturduğu kapalı alanlarda yaşamlarını sürdürecek. Buradan sahiplenen olursa onlar ömür boyu hapishaneden kurtulacak. Bu arada sahiplendirmeyle ilgili de ciddi zorlaştırıcı şartlar yer almakta bu yasada. Sayı tahdidi getirilmekte, apartman dairelerinde yaşayacaksa yöneticiden olur yazısı istenmekte v.s. Birçok kez pek çok platformda dillendirdiğimiz gibi bu maddelerle canların soykırımı hedeflenmekte açıkçası. Daha şimdiden ülkedeki az sayıdaki mevcut barınaklardan çok kötü paylaşımlar gelmekte can korumacıların sosyal medya hesaplarına, paylaşım sitelerine. Toplanacak köpeklerle ilgili yeterli sayıda barınak mevcut değil, öyle de olsa doğmaktan başka suçları olmayan masumların ömür boyu bu merkezlerde hapislikleri vicdansızlıktır. Onlar bizlerle mutlu ve özgürlüklerine bağlı canlardır. Evet bu gerçeklerin ışığında Büyükşehir Belediyemizin “Doğal Yaşam Merkezi” adı altında açtığı bölüm için sevinelim mi, üzülelim mi bilemedim açıkçası. Sevindik sevinmesine ama işte sevincimiz biraz gölgeli oldu. Neyse gün olur devran döner diyelim, bu şekilde yasa çıkartıp geri alan ülkeler var, belki bizde yol yakınken bundan geri döneriz, merhamet, insanlık ağır basar. Ben yine de umudumu yitirmiş değilim. Şimdi gelelim açılan birimin işlevine, Büyükşehir Belediyemiz bir süre önce iki alt belediyeyle bir protokol imzalamıştı; Alt Belediyelere ait merkezlerin kısırlaştırdığı canları açtığı merkezde konaklatacak, rehabilite dönemini geçirtecekti. Zira her iki belediyenin de tamamen dolu olduğu, hayvancıkların neredeyse üstüste yattığı, kısırlaştırma işleminin nerdeyse sıfırlandığı açıklanmıştı. Hal böyle olunca Büyükşehir Belediyesi kısırlaştırma işlemlerinin yeniden hız kazanması için ivedilikle o gün açılışı yapılan birimi devreye soktu. Doğrusu da bu elbette. Diğer bölümlerin inşaatının bitimi ise Ayşe Ünlüce başkanımızın söylediği gibi bu yılın sonu, yeni yılın başını bulacakmış. Yazımı şöyle sonlandırmak isterim; oradaki masum canlarımız Sevgili başkanımız Ayşe Ünlüce’nin merhametli yüreğine emanettir, içimiz huzurludur.