Mehmet Pehlivan’dan tutuklama sonrası i̇lk tepki: “Bu açık bir yargı kumpasıdır”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan, hakkında verilen tutuklama kararına sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Pehlivan, “Bu açık bir yargı kumpasıdır” ifadelerini kullanarak, tutuklanmasının nedeninin İmamoğlu’na avukatlık yapması olduğunu ileri sürdü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Pehlivan hakkında, etkin pişmanlık kapsamında ifade veren tutuklu Adem Soytekin ve tutuksuz sanık Servet Yıldırım’ın beyanları doğrultusunda soruşturma başlatmıştı. Savcılık, Pehlivan'ı “suç örgütüne üye olmak” suçlamasıyla nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk etti. Hâkimlik, Pehlivan’ın tutuklanmasına karar verdi. Tutuklama kararının ardından X (eski Twitter) hesabından bir açıklama yapan Pehlivan, şu ifadelere yer verdi: “ ‘Suç örgütüne üye olmak’ iftirasıyla tutuklandım. Oysa benim üye olduğum tek örgüt Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosu’dur. Ne bir suç yapısının, ne bir kumpas senaryosunun parçası oldum. Olmam. Bu açık bir yargı kumpasıdır. Tek nedeni de herkesin bildiği üzere Ekrem İmamoğlu’nun avukatlığını yapmamdır.” Avukatların baskılarla susturulamayacağını vurgulayan Pehlivan, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Eğer bu görevi ‘ateşten gömlek’ ilan ediyorsanız, bilin ki biz o gömleği çoktan giydik, yanmayız. Ben giderim, yerime yüzlercesi gelir. Çünkü biz haklının yanındayız. Eğilmeyiz, susmayız, vazgeçmeyiz. Biz avukatız. Boyun eğmeyiz.”

Geri