A
Admin
Yönetici
Yönetici
2024-2025 eğitim-öğretim yılında ikinci dönem bugün 20 Haziran 2025 Cuma günü tamamlandı. Bugün itibarıyla yaklaşık 20 milyon öğrenci karnelerine kavuşarak yaz tatiline giriş yaptı. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler yaz tatilinin başlamasıyla birlikte koca bir yılı geride bırakıyor. Okulların kapanmasıyla birlikte gözler yeni döneme çevrildi. Öğrenciler, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihi merak ediyor. Peki, MEB yeni dönem takvimi açıklandı mı? Okullar ne zaman açılacak 2025? Yaz tatili ne zaman bitiyor? Okullar tekrar ne zaman açılacak? İşte tüm merak edilenler... ÖĞRENCİLER YAZ TATİLİNE GİRİŞ YAPTI Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerde bugün okullar kapandı ve yaz tatili başladı. Öğrencilerin heyecanla beklediği yaz tatili bugün itibarıyla başlarken gözler karnelere çevrilmişti. Karne günü heyecanı öğrenciler kadar öğretmenler ve velilerde de yaşandı. Koca bir yılı geride bırakan öğrenciler bugün karnelerine kavuştu ve yaz tatili için start verdi. 3 aylık yaz tatiline giriş yapan öğrenciler yazın tadını bol bol çıkaracak. Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte şimdiden 2025-2026 eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarih de merak edilmeye başlandı. Milyonlarca öğrenci, MEB yeni eğitim-öğretim takvimini araştırıyor. MEB YENİ EĞİTİM TAKVİMİNİ PAYLAŞTI Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni dönem için yayınladığı eğitim-öğretim takvimi hem öğretmenler hem öğrenciler hem de veliler tarafından yakından araştırılıyor. 3 aylık yaz tatilinin biteceği ve okulların yeniden açılacağı tarih için gözler MEB yeni eğitim yılı takviminde. MEB, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı takvimini paylaştı. MEB'in yayımladığı takvime göre okullarda birinci dönem 8 Eylül 2025 Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi eğitim ve 1. sınıflar için 1-5 Eylül 2025 tarihleri arasında uyum eğitimleri düzenlenecek. Okullarda birinci dönem ara tatili ise 10-14 Kasım 2025 tarihleri arasında uygulanacak. Birinci dönem 16 Ocak 2026 tarihinde sona erecek ve 15 tatil başlayacak. Okullarda yarıyıl tatili dönüşü 2 Şubat 2026 Pazartesi günü olacak ve ikinci dönem ara tatili ise 16-20 Mart 2026 tarihleri arasında uygulanacak. Okullarda ikinci dönem 26 Haziran 2026 Cuma günü sona erecek ve öğrenciler dönem sonu karnelerini alarak yaz tatiline giriş yapacak. Kaynak: Haber Merkezi