A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin çalışma takvimini yayımladı. Yaz tatilinin sona ermesinin ardından okulların açılış tarihi ve yıl boyunca yapılacak ara tatiller, sınav dönemleri gibi önemli tarihleri içeren takvim, öğrenciler ve veliler tarafından yakından takip ediliyor. Bakan Yusuf Tekin imzasıyla tüm illere gönderilen genelgeye göre yeni eğitim öğretim yılı öğretmenlerin mesleki çalışmaları ile 1 Eylül Pazartesi günü başlayacak. 2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 2025-2026 eğitim öğretim yılı birinci dönemi ise 8 Eylül Pazartesi günü açılacak ve 16 Ocak 2026 Cuma günü sona erecek. Okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için 1-5 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri düzenlenecek. Ayrıca, ortaokul 5. sınıf, imam hatip ortaokulu 5. sınıf, lise hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalan öğrenciler için okula uyum ve rehberlik çalışmaları yapılacak. Birinci dönem ara tatili 10-14 Kasım tarihleri arasında yapılacak. YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN? Yarıyıl tatili ise 19 Ocak’ta başlayıp 30 Ocak 2026’ya kadar devam edecek. İkinci dönem 2 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 26 Haziran 2026 Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem ara tatili ise 16-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. KAYNAK: NTV