A
Admin
Yönetici
Yönetici
Çin'in Henan bölgesinde yaşayan Zhang Hongchao, 1997 yılında büyükannesinden aldığı 400 dolarlık borçla Zhengzhou kentinde küçük bir dondurma standı açtı. O dönemde 21 yaşında bir üniversite öğrencisi olan Zhang’ın bu girişimi, yıllar içinde dünyayı sarsan bir başarı öyküsüne dönüştü. ENGELLERE RAĞMEN VAZGEÇMEDİ Henan Ekonomi ve Hukuk Üniversitesi'nde öğrenci olan Zhang, kurduğu küçük standın birkaç kez kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle yıkılmasına rağmen pes etmedi. Ürün yelpazesini genişletip, işin yönetimine kardeşi Zhang Hongfu’yu da dahil ederek büyüme sürecine hız kazandırdı. Mixue'nin büyümesinde dönüm noktası, tedarik zincirindeki bağımlılığı sona erdirmek oldu. 2014 yılında kendi üretim ve depolama tesislerini kuran şirket, hammaddeleri doğrudan çiftçilerden temin ederek maliyetleri düşürdü. Üretim süreçlerini kontrol altına alarak kaliteyi standartlaştırdı ve dağıtım süreçlerini büyük ölçüde optimize etti. DÜNYANIN EN BÜYÜK FAST FOOD ZİNCİRİ OLDU Bugün Mixue Ice Cream & Tea, 46 binin üzerinde satış noktasıyla sadece Çin'de değil, dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteriyor. Şube sayısı açısından McDonald's ve Starbucks gibi Amerikan devlerini geride bırakan şirket, hızlı servis sektörünün yeni lideri konumuna ulaştı. Zhang kardeşlerin kişisel servetlerinin 8,1 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Mixue'nin bu yükselişi, sadece bir girişimcilik hikâyesi değil; aynı zamanda Asya merkezli bir şirketin, küresel pazarda nasıl lider olabileceğinin somut bir örneği. (SÖZCÜ)