A
Admin
Yönetici
Yönetici
MasterChef 2025 eşsiz lezzetlerle evlerimize konuk olmaya devam ediyor. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan çorbalar, hem vücudu ısıtır hem de bağışıklığı güçlendirir. Türk mutfağının şifa deposu tariflerinden biri olan Lebeniye Çorbası, yoğurt, limon, pirinç, köfte ve nohudun birleşimiyle hem doyurucu hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Lebeniye Çorbası İçin Gerekli Malzemeler 2 çorba kaşığı pirinç 2 su bardağı ev yapımı yoğurt Yarım limonun suyu 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı haşlanmış nohut 200-230 gram dana kıyma 1 küçük soğan (rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber, pul biber, kuru nane 2 çorba kaşığı tereyağı 1,5 litre sıcak su 1 tatlı kaşığı galeta unu (isteğe bağlı) Köfteli, Yoğurtlu ve Limonlu: Fark Yaratan Bir Terbiye Lebeniye çorbasının sırrı, yoğurtlu ve limonlu terbiyesinden geliyor. Yoğurt, un ve limon suyu soğuk suyla karıştırılarak kısık ateşte pişiriliyor. Böylece yoğurt kesilmeden kıvam alıyor. Ardından sıcak su azar azar eklenerek terbiye tamamlanıyor. Bu noktada haşlanmış pirinç çorbaya ekleniyor. Minik Köftelerle Büyük Lezzet Çorbanın kalbinde yer alan minik köfteler, kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatlarla yoğrularak hazırlanıyor. Köftelerin dağılmaması için fazla sulu kıyma harcına galeta unu da eklenebiliyor. Bu minik toplar tereyağında kızartılıyor ve son aşamada çorbaya dahil ediliyor. Nohut ve Baharatlarla Şifa Katılıyor Lebeniye çorbasına son dokunuş ise haşlanmış nohut ve tereyağında kızdırılan nane-pul biber sosuyla yapılıyor. Nane aromasını sevenler bu aşamada ölçüyü artırabilir. Tuz miktarı ise damak zevkine göre ayarlanmalı.