A
Admin
Yönetici
Yönetici
Suriye'nin çiçeği burnunda yeni başkanı Ahmet Şara'ya asla güvenmiyorum. ABD ve İsrail'in güdümünde olan biri bence. Şu sıralar maskeli balo da. Sakalıyla İslâmî ağırlıklı düşünceye sahip bir lider pozunda. Herkese mavi boncuk dağıtıyor. Gülüşünde bir istihza var. İçten pazarlıklı sanki. Bir orada bir burada bir şurada. Kendini kabullendiriyor şu aralar. Güvenmiyorum ona. Çünkü ABD birden bire bu adamı tuttu. Bırakmıyor. Ani kararlarla Suriye'ye ambargoyu kaldırdı. Borçları silindi. Önü açıldı. İran'ın bombalanmasına gık'ı çıkmadı. İçinde yaşadığı başkanlık sarayına İsrail daha üç gün önce beş kilometre kadar yaklaştı. Ülkesini işgal ediyor günbegün. Şara efendi ses etmiyor. Bir açıklama yapmıyor. Bir sitemde bulunmuyor. Bir karşı çıkış sergilemiyor. Susuyor. Adamın ülkesi adım adım her gün işgal ediliyor adamda tıs yok! YPG bildiğini yapmaya devam ediyor. İsrail ve ABD ile kol kola ülkesi bölüşülüyor, parçalanıyor, petrolü yağmalanıyor adamın sesi çıkmıyor. Neymiş efendim! Suriye'nin yeni devlet başkanı Şara imiş. Bu nasıl başkan? Bu nasıl Yönetim? Bu nasıl yeni lider? Bu nasıl devlet idaresi? Suriye parçalanıyor, işgal ediliyor kendisi YPG li terörist başı lideri ile tokalaşıp poz veriyor. Ukrayna lideri Zelensky bile bundan daha milliyetçi daha savaşçı daha azimli. Bu Şara denen adama hiç güvenmiyorum. Sözde iki yıl İsrail denetimli hapishanede birkaç yıl hapis yatmış da oradan çıkınca mücadeleci olmuş oradan lider olup çıkmış. İnandım da gitti. Ne bileyim ben, bu adamı içeride alıp, anlaşıp, yetiştirip, öğütleyip kısa sürede Suriye'nin başına germedikleri? Ne malûm ABD ve İsrail'in adamı olmadığı? Baksanıza, adam yukarıda saydığım vurdumduymazlık içinde. Siz olsanız şüphelenmez misiniz? Şu Şara denen adama asla güvenmiyorum. Maske takmış ikili oynayan bir tip gibi. Hiç gözüm tutmadı. Maskeli balo'daymışız gibime geliyor.