Manisa Celal Bayar Üniversitesi'n’de 5 Programa TYÇ Onayı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Manisa Celal Bayar Üniversitesi, kalite güvencesi ve nitelikli eğitim anlayışını bir kez daha tescilleyen önemli bir başarıya imza attı. 50'nci Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu Toplantısı sonucunda, Manisa Celal Bayar Üniversitesinin beş ön lisans programı TYÇ logosu kullanım hakkı kazandı. Bu kapsamda, Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan İnşaat Teknolojisi ve Mekatronik programları ile Soma Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Mekatronik ve Makine ile Makine ve İş Sağlığı ve Güvenliği programlarının mezuniyet belgelerinde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Logosu kullanılmasına karar verildi. TYÇ Kurulu, söz konusu programların “Yükseköğretim Mezuniyet Belgelerinde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Logosunun Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar”ın 7’nci maddesinde belirtilen ölçütleri başarıyla sağladığını belirtti. Bu gelişme, Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin eğitim programlarının Avrupa standartlarında tanınırlığını artıracak ve mezunların hem ulusal hem uluslararası düzeyde istihdam olanaklarını güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Manisa Celal Bayar Üniversitesi, öğrenci odaklı ve kalite temelli eğitim anlayışıyla Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi sistemine entegre olarak mezunlarının yetkinliklerini belgelemeye devam edecek.

Geri