Manifest Grubu’na Hadise'den destek geldi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Eylül 2025 akşamı Beşiktaş’ta sahne alan Manifest Grubu hakkında “hayasızca hareketler” ve “teşhircilik” suçlamalarıyla resen soruşturma başlattı.

Başsavcılık açıklamasında, konser sırasında toplumun ortak ahlak, edep ve haya anlayışına aykırı davranışlar sergilendiği, bu hareketlerin özellikle çocuk ve gençler üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği ifade edildi. Söz konusu eylemlerin, toplum kültüründe önemli bir yer tutan edep ve iffet duygularına zarar verici nitelikte olduğu vurgulandı.

Manifest-4

HADİSE’DEN DESTEK AÇIKLAMASI

Geçmişte sahne şovları ve kıyafetleri nedeniyle eleştirilere maruz kalan Hadise, Manifest Grubu’na sosyal medya üzerinden destek verdi. Ünlü sanatçı paylaşımında şunları kaydetti: "Ben Harbiye sahnemde aynı baskılara maruz kaldım ve o gün kimsenin sesi çıkmadı. Ama bakın, sustukça daha kötüsü olur. Kötülüğün sesi çok yüksek olsa da siz susmayın, sesinizi çıkarın. Ben herkes sussa bile, her zaman kadınların yanında olacağım. Bu hepimizin problemi, hepimizin sorumluluğu. Genç kadınlar sahnede kendi özgür iradeleriyle var olmaya çalışıyor; baskılarla, linçlerle karşılaşmaları özgürlüğün sınandığı, can çekiştiği anlar. Ama unutmayın: Kadının sahnesi, bedeni, sesi ve duruşu özgürdür. Hep öyle kalacak."

Hadise’nin açıklamaları, kadın sanatçılara yönelik baskı ve eleştirilere karşı bir tepki niteliği taşıyor.

(HABERLER.COM)

Geri