Mahkeme görüntüleri için savcılık harekete geçti! İmamoğlu'nun görüntüleri için soruşturma başlatıldı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
EKREM İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA AÇILDI

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ: O GÖRÜNTÜLERİ ÇEKENLER TESPİT EDİLİYOR

DURUŞMA SALONUNDA ŞOK! GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYAYA SIZDI

SİLİVRİ CEZAEVİNDEN KARELER SORUŞTURMAYA KONU OLDU

GÜNDEMİ SARSAN GÖRÜNTÜLER: İMAMOĞLU'NUN MAHKEME VİDEOSUNA YASAL İŞLEM

O GÖRÜNTÜLERİ KİM ÇEKTİ? EMNİYET HAREKETE GEÇTİ

ADALET BAKANLIĞINDAN FLAŞ HAMLE BEKLENİYOR

OKTAY SARAL'DAN SERT TEPKİ: "REZİLLİK GÖRMEDİM!"

MAHKEME SALONUNDA YASAK DELİNDİ: O GÖRÜNTÜLERE CEZA YOLDA

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun duruşma salonunda çekilen görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine soruşturma başlatıldı. Olayın ardından savcılık, görüntüleri kayda alan kişilerin tespit edilmesi için emniyete talimat verdi.

GÖRÜNTÜLER YASAL SÜREÇ BAŞLATTI

Mahkeme salonunda çekilerek kamuoyuna servis edilen görüntülerin, "ses veya görüntülerin kayda alınması" suçunu oluşturduğu belirtildi. Bu gelişme üzerine başlatılan soruşturma, yargı salonlarındaki gizliliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gündeme taşıdı.

SAVCILIK TALİMAT VERDİ

Soruşturma kapsamında savcılık, söz konusu görüntüleri kayda alan ve sosyal medyada yayan kişilerin belirlenmesi için emniyet birimlerine talimat verdi. Görüntüleri çeken kişilerin kimliklerinin tespit edilmesiyle yasal süreç devam edecek.

SARAL'DAN GÖRÜNTÜLERE SERT TEPKİ

Ekrem İmamoğlu'nun duruşma görüntülerine ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral da sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirdi. Saral, duruşma salonundaki görüntüleri eleştirerek, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Oktay Saral, konuyla ilgili paylaşımında şu ifadeyi kullandı:

"Bu bir duruşma mı yoksa bir film sahnesi mi? Ben böyle bir rezillik görmedim. Nasıl bir mahkeme bu!? Sayın Adalet Bakanımızın gerekeni yapacağından şüphem yok!"

(SÖZCÜ)

Geri