A
Admin
Yönetici
Yönetici
Mahallenin köpeği gene saldırdı. Şaşırdık mı? Hiç de değil. Bunlar bunu hep yapıyor. Köpek, sahibine güvenerek sürekli oraya buraya saldırıyor. Havlıyor. Isırıyor. Koparıyor. Parçalıyor. Gene saldırdı köpek. Gene dilediği gibi hareket etti. Isıracağı yeri iyi biliyor. Saldırı öncesi dişlerini gösterip "Geliyorum" diyor. Çevresindekilerin kendisine tepki vereceklerini biliyor. Onları hiç ciddiye almıyor. Sahibinin tasmasını tutuğundan emin. Ondan sırt alıyor. Güveniyor. Biliyor ki hırladığında sahibi yanında. Biliyor ki saldırdığında sahibi izin veriyor. Destekliyor. Komşuları köpeğin bu saldırganlığına karşı hiçbir şey yapamıyorlar çünkü it'in sahibi güçlü. Zengin. Taraftarı çok. O nedenle bu mahallede tuttuğu ve bekçilik yaptırdığı bu it'e kimse bir şey diyemiyor. Deselerde faydasız zaten. Köpek de sahibi de mahallede diledikleri gibi hareket ediyorlar. Çevreden bir iki cılız veya sert karşı çıkmalar olsa da sahibi hemen devreye giriyor. "Ben it'imin yanındayım" diyor. "Onun ne yaptığını biliyorum" diyor. "Bu mahalle bilsin ki bu köpek benimdir" "Ona karışan karşısında beni bulur" diyor. Tehdit savuruyor. Bunu bilen, duyan, gören köpek önüne geleni ısırıyor. İstediği yere saldırıyor. Sahibine güvenerek sürekli saldırgan olan köpeğin bu haline şaşırdık mı? Hayır. Şaşırmıyoruz. Ancak mahallenin eski sahibinden çok korkuyor bu it. Ona baktığı, göz göze geldiği zaman tir tir titriyor. Biliyor ki o eski ve heybetli komşu ayağa kalkarsa ne sahibini dinler ne kendisinin dişlerini göstermesini ciddiye alır. Ayağa kalkar, üzerlerine doğru yürüdü mü öbür komşular gibi kuyruğu kısmaz. Bir iki mırıldandıktan sonra susmaz. Üstüne yürür. Gelir, vurur, ezer geçer. O zaman ne sahibi kalır ne mahallenin köpeği olan kendisi. Ancak mahallenin o eski sahibi oldukça sabırlı. Sabrının taşması da yakın gibi. "Yumuşak huylu atın çiftesi pek yaman olur" demişler ya atalarımız. İşte aynen öyle. Şimdilik köpek hırlasın, saldırsın bakalım. Bu saldırıya şaşırdık mı? Tabiki hayır. Günlerdir hırlıyordu ve birine saldıracağı biliniyor ve belliydi. Isıracak köpek dişini göstermez.