A
Admin
Yönetici
Yönetici
LGS Maratonu Başladı! Gözler Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarında Sınav Takvimi: İki Oturumda Gerçekleşiyor Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2025 LGS, 15 Haziran Pazar günü gerçekleşiyor. Sınavın ilk oturumu saat 09.30’da başladı. Bu oturumda öğrenciler sözel alandaki 50 soruyu yanıtlamak için 75 dakika süre kullanıyor. İkinci oturum ise saat 11.30’da başlayacak. Sayısal alandan 40 sorunun yöneltileceği bu bölümde öğrenciler 80 dakikalık süre boyunca ter dökecek. Kitapçık ve Cevap Anahtarı Ne Zaman Yayınlanacak? Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2025 LGS Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’na göre, sınav tamamlandıktan sonra soru kitapçıkları, talep eden öğrenci ya da velilere dağıtılabilecek. Teslim alınmayan kitapçıklar ise okul müdürlüklerine gönderilmek üzere toplanacak. Cevap anahtarının ise sınav tamamlandıktan sonra aynı gün içerisinde MEB’in resmi internet sitesinden yayımlanması bekleniyor. Daha önceki sınavlarda da olduğu gibi öğrenciler, soruların doğru yanıtlarını gün içinde öğrenebilecek. Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurusuna göre, 2025 LGS sonuçları 11 Temmuz 2025 Cuma günü açıklanacak. Öğrenciler sınav sonuçlarına yalnızca MEB’in resmi internet sitesi üzerinden erişebilecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS tercih kılavuzunun da önümüzdeki günlerde yayımlanması planlanıyor.