A
Admin
Yönetici
Yönetici
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2025 sınavı, geçtiğimiz haftalarda ülke genelinde tamamlandı. Milyonlarca öğrenci, kendilerine en uygun ve başarılı liselerde eğitim alabilmek için ter döktü. Sınav sonrası ise tüm dikkatler Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) açıklayacağı sonuç tarihine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi duyurusuna göre, 2025 LGS sonuçları 11 Temmuz 2025 Cuma günü meb.gov.tr adresinde erişime açılacak. Öğrenciler, T.C. kimlik numaraları ile sınav sonuçlarına dijital ortamda ulaşabilecek. Sonuçlar, her öğrenciye özel dijital belge olarak sunulacak ve fiziksel belge gönderimi yapılmayacak. LGS TERCİH İŞLEMLERİ VE TAKVİMİ LGS yerleştirme tercihleri 14-24 Temmuz 2025 tarihleri arasında yapılacak. Bu süreçte öğrenciler ve veliler, sınav sonuçlarına göre tercihlerini sistem üzerinden gerçekleştirecek. Tercihler sonrası yerleştirme sonuçları ile boş kontenjan bilgileri 4 Ağustos 2025’te ilan edilecek. NAKİL SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? Yerleştirme sonuçlarına göre 1. ve 2. nakil tercih başvuruları 4-14 Ağustos 2025 tarihleri arasında alınacak. Bu dönem sonunda nakil sonuçları da açıklanarak öğrencilerin yerleşme süreci tamamlanacak. Kaynak: NTV