Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinden: KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Başlangıç Hükümleri Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezinin amacına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik; Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezinin amacına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsar. Dayanak MADDE 3- (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar MADDE 4- (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) Merkez: Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezini, b) Müdür: Merkezin Müdürünü, c) Rektör: Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörünü, ç) Üniversite: Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesini, d) Yönetim Kurulu: Merkezin Yönetim Kurulunu, ifade eder. İKİNCİ BÖLÜM Merkezin Amacı ve Faaliyet Alanları Merkezin amacı MADDE 5- (1) Merkezin amacı; fizik tedavi ve rehabilitasyon ile ilgili alanlarda bilimsel araştırmalar yapmak, toplumu ve bireyleri kas iskelet sistemi sağlığı başta olmak üzere sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirmek ve toplum sağlığını geliştirmek, Türkiye’deki ve dünyadaki sağlık ve araştırma standartları doğrultusunda multidisipliner koruyucu fizyoterapi hizmetlerinin verilmesini sağlamak, ihtiyaç ve beklentilere uygun, kaliteli, hasta haklarına saygılı modern bir sağlık hizmeti sunmak, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin eğitim ve uygulamalarına katkıda bulunmak, ilgili alanda eğitim, seminer, panel ve konferans gibi bilimsel faaliyetler düzenlemektir. Merkezin faaliyet alanları MADDE 6- (1) Merkezin faaliyet alanları şunlardır: a) Fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında halkın sağlığını olumsuz yönde etkileyen konularda araştırmalar yapmak. b) Lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin eğitim ve uygulama yapmalarına katkıda bulunmak. c) İlgili mevzuat hükümleri kapsamında Üniversite öğrencisi, personeli, personel yakınları ve bölge halkına ayakta fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunmak. ç) Toplum sağlığına yönelik bilgilendirme toplantıları (eğitim, panel, seminer, konferans ve benzeri) düzenlemek. d) Toplum sağlığına yönelik araştırmalar yapmak ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında multidisipliner koruyucu fizyoterapi uygulamaları yürütmek. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Merkezin Yönetim Organları ve Görevleri Merkezin yönetim organları MADDE 7- (1) Merkezin yönetim organları şunlardır: a) Müdür. b) Yönetim Kurulu. Müdür MADDE 8- (1) Müdür, Merkezin faaliyet alanları ile ilgili çalışmaları bulunan Üniversitenin kadrolu öğretim elemanları arasından Rektör tarafından üç yıl için görevlendirilir. Süresi sona eren Müdür aynı usulle yeniden görevlendirilebilir. Herhangi bir nedenle kesintisiz olarak altı aydan daha fazla süre ile görevi başında bulunamayan Müdürün görevi kendiliğinden sona erer. Süresi dolmadan ayrılan Müdür yerine Rektör tarafından aynı usulle görevlendirme yapılır. Müdürün görevleri MADDE 9- (1) Müdürün görevleri şunlardır: a) Merkezi temsil etmek, Yönetim Kurulunun toplantılarına başkanlık etmek ve Yönetim Kurulu tarafından alınan kararların uygulanmasını sağlamak. b) Merkezin kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planlarını hazırlamak ve Yönetim Kurulunun kararını müteakip Rektöre sunmak. c) Birimler arasında düzenli çalışmayı sağlamak. ç) Personel ihtiyacını belirleyip Rektöre sunulmak üzere Yönetim Kuruluna sunmak. d) Merkez bünyesinde oluşturulan birimlerin faaliyetlerini düzenlemek, yürütmek ve denetlemek. e) Her faaliyet dönemi sonunda, o yıl içerisinde tamamlanan faaliyetlerle ilgili rapor düzenlemek ve Rektöre sunmak. Müdür yardımcıları MADDE 10- (1) Müdürün önerisi ile Üniversite öğretim elemanları arasından en fazla iki kişi Rektör tarafından müdür yardımcısı olarak üç yıl için görevlendirilir. Müdürün görevi sona erdiğinde yardımcılarının da görevi sona erer. Müdür yardımcılarının görevleri MADDE 11- (1) Müdür yardımcılarının görevleri şunlardır: a) Müdürün bulunmadığı durumlarda kendisine vekalet etmek ve Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışmalarda bulunmak. b) Merkezde yer alan birimlerin amaçlarına uygun çalışmasında Müdüre yardımcı olmak. c) Müdür tarafından verilen diğer görevleri yapmak. Yönetim Kurulu MADDE 12- (1) Yönetim Kurulu; Müdürün başkanlığında, müdür yardımcıları ve Merkezin faaliyet alanları ile ilgili çalışmaları bulunan Üniversite öğretim elamanları arasından Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından üç yıllık süre için görevlendirilen yedi üye olmak üzere en fazla on üyeden oluşur. Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Görev süresi biten üyeler aynı usulle yeniden görevlendirilebilir. Süresi bitmeden ayrılan üyelerin yerine, kalan süreyi tamamlamak üzere aynı usulle yenileri görevlendirilir. Yönetim Kurulu, Müdürün daveti üzerine üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve kararlar toplantıya katılanların oy çokluğu ile alınır. Oyların eşit olması durumunda Müdürün kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır. Yönetim Kurulunun görevleri MADDE 13- (1) Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır: a) Merkezin çalışmaları ve yönetimi ile ilgili kararlar almak. b) Merkez personelinin eğitim, uygulama, araştırma, hizmet üretimi ve yayım konularındaki isteklerini değerlendirip önerilerde bulunmak. c) Müdürün önereceği veya Yönetim Kuruluna getireceği işler hakkında karar almak. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Çeşitli ve Son Hükümler Çalışma birimleri MADDE 14- (1) Merkezin amacı doğrultusunda, faaliyet alanlarıyla ilgili çeşitli birimler, çalışma ve proje grupları oluşturulabilir. Çalışma birimleri, Yönetim Kurulunun teklifi ve Rektörün onayıyla kurulur. Birim yöneticisi ve çalışacak elemanlar Yönetim Kurulunun teklifi ve Rektörün onayıyla ve en fazla üç yıllık süre için görevlendirilir. Süresi bitenler yeniden görevlendirilebilir. (2) Birimlerin kuruluş ve çalışma ilkeleri ile ilgili usul ve esasları yönerge ile belirlenir. Personel ihtiyacı MADDE 15- (1) Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı, 2547 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi uyarınca Rektör tarafından görevlendirilecek personel tarafından karşılanır. Harcama yetkilisi MADDE 16- (1) Merkezin harcama yetkilisi Müdürdür. Hüküm bulunmayan haller MADDE 17- (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde, 2547 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır. Yürürlükten kaldırılan yönetmelik MADDE 18- (1) 27/8/2019 tarihli ve 30871 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır. Yürürlük MADDE 19- (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Yürütme MADDE 20- (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü yürütür.

Geri