A
Admin
Yönetici
Yönetici
İsrail-İran gerilimi 8. gününde de sürerken iki ülke karşılıklı olarak birbirlerine füzeler yağdırıyor. Bölgedeki tüm gelişmeler dünya genelinde yakından takip edilirken Türkiye de bu gerilimin ardından bölgesel risklere karşı tüm tedbirleri alıyor. Sınır komşumuz olan İran'da yaşananlar bölgesel olarak büyük önem taşırken İsrail tarafından Türkiye'ye tehditler yağmaya devam ediyor. İsrailli TV sunucusu Eyal Berkovitch'nin canlı yayında Türkiye'ye yönelik sarf ettiği tehditkar söylemler sosyal medyada kısa sürede gündem olurken İsrailli şahsa Türklerden mesaj yağmıştı. Türklerden gelen mesajlar sonrası geri vites yapan Eyal Berkovitch, 'Şaka yapmıştım' dedi. CANLI YAYINDA KÜSTAH SÖZLER İsrailli eski futbolcu olan ve şimdilerde TV sunuculuğu yapan Eyal Berkovitch, katıldığı bir canlı yayında kullandığı ifadelerle tepki topladı. İsrail-İran gerilimini değerlendiren ve olup biteni bir futbol turnuvasına benzeten Berkovitch, 'Çeyrek finalde Hamas'la berabere kaldık ve onları penaltıda yendik. Sonra yarı finalde İran'ı yendik. Finalde Türkiye var.' demişti. İsrail'in finalde Türkiye ile karşılaşacağını söyleyerek tehditkar ifadeler sarf eden İsrailli şahsın bu söylemleri kısa sürede sosyal medyada gündem olurken tepkiler de çığ gibi büyüdü. Eyal Berkovitch'in bu sözleri Türkiye'ye yönelik açık tehdit ve provokasyon olarak değerlendirilirken söz konusu canlı yayın sosyal medyada paylaşılarak tepkiler dile getirildi. İSRAİLLİ SUNUCUDAN GERİ ADIM İsrailli TV sunucusunun Türkiye'yi hedef alan küstah sözlerine Türk halkından tepki üstüne tepki yağdı. Eyal Berkovitch'in sosyal medya hesabını bulanlar çok sayıda mesaj yağdırarak tepkilerini dile getirirken Türklerden gelen mesajların ardından geri adım atan Eyal Berkovitch, Türklerden çok yoğun tehdit mesajları aldığını söyledi ve bu mesajların ardından 'şaka yaptım' dedi. Türkiye'nin de yer aldığı açıklamasındaki sözlerinin sadece bir şaka olduğunu söyleyen Berkovitch, 'Bu sadece bir şakaydı. Türkiye dedim, Mısır da diyebilirdim. Başka bir ülke de diyebilirdim. Öylesine Türkiye çıktı ağzımdan.' ifadelerini kullandı. Kaynak: Haber Merkezi