A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) iş birliğiyle düzenlenen “Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Kongresi”, İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı bu prestijli kongreye, 110 ülkeden 5 binden fazla temsilci katılıyor. Ege Üniversitesi Uluslararası Vitrinde Ege Üniversitesi, bu küresel organizasyonda açtığı stantla yerini alarak, eğitim-öğretim olanakları, Ar-Ge faaliyetleri ve uluslararası iş birliklerine dair başarılarını katılımcılarla paylaştı. EÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. İlker Aydın ve ekibi, üniversitenin küresel ölçekteki faaliyetleri hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. Prof. Dr. Budak: “Uluslararası Tanıtımımıza Güç Katacak” Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, kongreye ilişkin yaptığı açıklamada, “Yükseköğretim tarihimiz açısından önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Üniversite olarak bu dev buluşmada yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Dört gün sürecek kongrede, üniversitemizin uluslararası başarılarını daha geniş kitlelere tanıtma imkânı buluyoruz. Bu organizasyonun, sağlık temalı araştırma üniversitemizin uluslararası alanda daha görünür olmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum,” dedi. Türk Yükseköğretimi İçin Stratejik Adım THE Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Kongresi, üniversiteler arasında sürdürülebilir kalkınma stratejilerini geliştirmeyi ve uluslararası iş birliğini artırmayı hedefliyor. Aynı zamanda, Türk yükseköğretim kurumlarının dünyadaki görünürlüğünü ve itibarını güçlendirmesi bakımından da büyük önem taşıyor. Bülten