A
Admin
Yönetici
Yönetici
KTÜ’de Gürcistanlı Öğrenciler İçin Türkçe ve Kültür Programı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle anlamlı bir programa ev sahipliği yapıyor. Yaz Etkileşim Programı kapsamında Gürcistan’dan gelen 20 kişilik öğrenci grubu, Trabzon’da hem Türkçe eğitimi alıyor hem de Türkiye’nin kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı buluyor. Türkoloji Projesi Kapsamında Eğitim Program, Gürcistan’da yürütülen Türkoloji Projesi çerçevesinde Türkçe eğitimi alan öğrencileri kapsıyor. KTÜ’nün akademik ortamında yoğun bir eğitim sürecine dahil olan öğrenciler, Türkçeyi yalnızca bir iletişim dili olarak değil, kültürler arasında gönül köprüsü olarak gördüklerini ifade etti. Vali Aziz Yıldırım’a Ziyaret Program kapsamında Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı da ziyaret eden öğrenciler, Türkiye ve Gürcistan arasındaki kültürel bağların güçlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrenciler, Trabzon’da geçirdikleri her günün hem dil gelişimi hem de kültürel farkındalık açısından kendileri için büyük bir kazanım olduğunu belirtti. KTÜ’den Uluslararası Kültür Adımı KTÜ yetkilileri ise programın, uluslararası öğrenci değişimi ve kültürel etkileşim açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, bu tür projelerle Türkiye’nin dost ve kardeş ülkelerle bağlarının daha da güçleneceğini ifade etti. Trabzon’da eğitim gören Gürcistanlı öğrenciler, önümüzdeki günlerde şehrin tarihi ve turistik noktalarını gezerek Türk kültürünü daha yakından tanıyacak. Sizce Trabzon, kültürel diplomasi projelerinde hangi alanlarda daha aktif rol almalı? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.