Koreli Gezgin Trabzon'a Yürüyerek Geldi: İlk Sözü Bakın Ne Oldu!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
KORELİ GEZGİNİN KARADENİZ MACERASI 26 yaşındaki Güney Koreli gezgin Hyojeong Park, Türkiye turunda rotasını Karadeniz’e çevirdi. Sosyal medyada “Mhyochi” ismiyle tanınan Park, yürüyerek yaptığı Türkiye turu kapsamında Samsun’dan yola çıkarak Ordu ve Giresun üzerinden Trabzon’a ulaştı. Türkiye’ye üçüncü gelişi olduğunu belirten Park, Karadeniz’e ise ilk kez geldiğini söyledi. “TÜRKİYE EN MİSAFİRPERVER ÜLKE” Trabzon’da basına konuşan Park, Türkiye’ye hayran kaldığını belirterek, “Türkiye’yi, yemeklerini, insanlarını ve havasını gerçekten çok seviyorum. Bu benim üçüncü gelişim ama Karadeniz’e ilk kez geldim. Türkiye gördüğüm en misafirperver ülke” ifadelerini kullandı. Daha önce İstanbul, Bursa, İzmir, Denizli, Fethiye, Antalya, Ankara, Eskişehir, Nevşehir, Kayseri, Samsun, Ordu gibi birçok şehri gezdiğini belirten Park, Karadeniz’in insan sıcaklığıyla kendisini büyülediğini anlattı. KARADENİZ TURUNA SAMSUN’DAN BAŞLADI Karadeniz turuna Samsun’dan başlamayı tercih ettiğini anlatan Park, “Samsun, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı için ayak bastığı yer. Bu yüzden ‘Tamam, bu başlamak için oldukça iyi bir yer’ dedim. Sonra doğu kıyı şeridini takip ederek Trabzon’a ulaştım ve yola devam edeceğim” dedi. TAKİPÇİLERİ İKNA ETTİ Karadeniz’i gezme kararının takipçilerinden geldiğini belirten Park, “Kapadokya’dayken canlı yayın yapıyordum. Türk izleyicilerim bana ‘Mhyochi, Karadeniz Bölgesi çok güzel, mutlaka gitmelisin’ dediler. Ben de ‘Tamam, bu benim için Karadeniz’in gerçek yüzünü keşfetmek ve izleyicilerimle paylaşmak için iyi bir yol’ diye düşündüm” ifadelerini kullandı. YÜRÜYEREK GEZMEYİ TERCİH EDİYOR Araba sürmekten hoşlanmadığını belirten gezgin, yürüyerek gezmenin kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını söyleyerek, “Yürürken manzaraları daha yavaş görebiliyorum ve insanlarla daha çok karşılaşıyorum. Bazen beni çay veya yemeğe davet ediyorlar. Bu şekilde Türkiye’yi gerçek yüzüyle tanıyorum” dedi. SIRADAKİ DURAĞI MERAK KONUSU Karadeniz turuna devam edeceğini belirten Park’ın sıradaki durağının neresi olacağı şimdiden merak edilmeye başlandı. Türkiye’ye dördüncü gelişinde annesini de getirmek istediğini söyleyen Park, gezilerini sosyal medyada yayınlamaya devam edecek.

Geri