A
Admin
Yönetici
Yönetici
Konak Belediyesi’nin okul öncesi eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Mutlu Çocuklar Oyun Evleri, 2025-2026 eğitim ve öğretim yılına hazırlanıyor. Konak’ın Agora, Ballıkuyu, Gültepe, Aziziye, Zeytinlik, Mersinli, Beştepeler, Toros, Yenişehir ve Ayla Ökmen mahallelerinde hizmet veren on oyun evi, 3-5 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz eğitim imkânı sunacak. Çocukların gelişimini destekleyen bu hizmet, aynı zamanda çalışan ya da bakım yükü taşıyan annelere de önemli bir kolaylık sağlıyor. KAYITLAR ONLİNE VE TELEFON ÜZERİNDEN YAPILIYOR Yeni dönem kayıtları için başvurular başladı. Veliler, hem Konak Belediyesi’nin resmi web sitesi olan üzerinden online kayıt yaptırabiliyor, hem de 444 35 66 numaralı telefondan detaylı bilgi alabiliyor. “ÇOCUKLARIMIZ MUTLUYSA BİZ DE MUTLUYUZ” Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, tüm ilçe halkını Mutlu Çocuklar Oyun Evleri hizmetinden yararlanmaya davet etti. Başkan Mutlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Adil kent, eşit yurttaş sözümüz var ve bu sözü, ürettiğimiz hizmette, mesaimizin her anında zihnimizde taşıyoruz. Eşitliğe, özellikle eğitimde ihtiyacımız var. Çocuklarımızın eğitim hayatlarının temellerinin atıldığı okul öncesi çağda, gelişimlerine destek olmak, annelerin yaşamını bir nebze kolaylaştırmak önceliğimiz oldu ve Mutlu Çocuklar Oyun Evlerimizi hayata geçirdik. Çocuklarımız mutlu, anneleri mutlu; dolayısıyla biz de mutluyuz. Yeni dönemde yine onların yanındayız.”