Konak Belediyesi'nden kadın üreticilere destek: Gece Kermesi yoğun ilgi gördü

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Konak Belediyesi’nin Karantina Meydanı’nda düzenlediği “Gece Kermesi” etkinliği, İzmirlilerden yoğun ilgi gördü. Hatay El Emeği Pazarı’ndan kadın üreticilerin de katıldığı kermeste, el emeği göz nuru ürünler satışa sunuldu. İzmirliler çocukları ve komşularıyla birlikte imbatın ve günbatımının keyfini çıkarırken, iş çıkışı tramvaydan inen vatandaşlar canlı ve hareketli bir meydanla karşılaştı. Konak Kültür Orkestrası’nın konseri kermeye ayrı bir renk kattı. ÇOCUKLARA EĞLENCELİ AKTİVİTELER Kermes alanında çocuklar için hazırlanan çeşitli eğlenceli aktiviteler de etkinliğe katılanların beğenisini kazandı. Gece Kermesi, ağustos ayı boyunca ve eylülün ilk haftasında her perşembe saat 19.30’da Karantina Meydanı’nda kurulmaya devam edecek. KADIN ÜRETİCİLERE DESTEK SÜRÜYOR Kadın üreticilerin ürünlerini sergileyip satış yapabildikleri kermes, hem onların ekonomisine katkı sağlıyor hem de emeğin değerini artırıyor. Hatay El Emeği Pazarı’ndan Dilek Hepkurkut, “Konak Belediyemizin bizler için yapmış olduğu kermesimizde ben de varım, amigurumi satışı yapıyorum. Normalde bize Hatay Pazaryeri’nde yer ayırmışlardı. Şimdi Karantina Meydanı’nda daha geniş bir ortamdayız. Satışlarımız gayet iyi gidiyor. Ürünlerimizi daha iyi sergileme fırsatı bulduk” dedi. Mualla Ustada ise “Konak Belediyesi’nin böyle bir imkan sağlaması bizi çok mutlu etti. Gün batımı eşliğinde çok güzel bir ortam. Satışlarımız da gayet keyifli geçiyor” ifadelerini kullandı. VATANDAŞLARDAN MEMNUNİYET MESAJI Kermese katılan Kudret Çetinkaya, Güzelyalı’daki kermede Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’dan Karantina’da gece kermesi talebinde bulunduğunu, bu talebin hızla karşılanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi: “Güzelyalı’daki kermeste, Karantina’da kadın el emeğinin olduğu bir gece kermesi talebinde bulundum. Bu talebimi hiç geciktirmeden sağladığı için Nilüfer Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

Geri