A
Admin
Yönetici
Yönetici
2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesi ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kırtasiye yardımı başvuruları başladı. Okul masraflarını karşılamak amacıyla sağlanan bu destek, özellikle maddi zorluk çeken aileler için önemli bir fırsat sunuyor. Kırtasiye yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilir ve bu destek, her yıl bir defaya mahsus olarak verilmektedir. KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Kırtasiye yardımı başvuruları 1 Eylül ile 31 Aralık tarihleri arasında yapılabilecek. Başvurular, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yönetilen e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Başvuru şartlarını taşıyan bireyler, okul masraflarını karşılamak için bu yardımdan faydalanabilir. KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Kırtasiye yardımı başvurusu için herhangi bir kuruma gitmeye gerek bulunmuyor. Başvuru tamamen dijital ortamda, e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Yardım ödemeleri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sistemleri üzerinden öğrenim durumu ve seviyesine göre tespit edilen hak sahiplerine yapılmaktadır. KIRTASİYE YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR? Kırtasiye yardımı, belirli gruplara verilmektedir. Bunlar arasında; vazife veya harp malullüğü aylığı alanlar, güvenlik korucuları, erbaş ve erler, terör eylemleri sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden sivil şehitlerin çocukları gibi birçok kişi yer alıyor. Bu gruptaki bireyler, eğitimlerine devam eden çocukları için kırtasiye yardımından faydalanabilir. KIRTASİYE YARDIMI NE KADAR? Kırtasiye yardımı, ihtiyaç sahibi ailelerin okul masraflarını karşılamaya yönelik olup, başvuru şartlarını taşıyan herkese ödeniyor. Yardım miktarı, her yıl belirlenen kriterlere göre değişebilir, ancak genellikle belirli bir tutarda yapılan ödeme her öğrenci için tek seferde yapılır. (HÜRRİYET)