Keşan Anadolu Lisesi’nde duygu dolu mezuniyet töreni

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Keşan Anadolu Lisesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılının mezuniyet töreniyle bir döneme daha veda etti. Okulun bahçesinde düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen törende mezun öğrenciler, keplerini büyük bir coşkuyla havaya fırlatarak yeni başlangıçlara “merhaba” dedi. Saat 18.30’da başklayan törene Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Bilgin Atlı, AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Adnan Vural, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Savaş Pekdemir, MHP Keşan İlçe Başkan Vekili Ahmet Özkaya, Keşan Belediye Meclis Üyesi Zafer Tınmaz, AK Parti Keşan İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsa Vural, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Muammer Gizlen, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileler yoğun ilgi gösterdi. Törende, mezuniyetin sadece bir bitiş değil, aynı zamanda bir başlangıç olduğuna vurgu yapılırken; sıralardan hayata uzanan bu özel yolculuğun anlamı, duygusal anlara sahne olan konuşmalarla bir kez daha hatırlatıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından kürsüye çıkan Keşan Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Engin, yaptığı konuşmada öğrencilere duyduğu gururu dile getirdi. Keşan Anadolu Lisesi, 2024–2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nı, görkemli bir mezuniyet töreniyle taçlandırdı. Bu yıl 27. dönem mezunlarını veren okul, her zamanki gibi mezunlarını geleceğe büyük bir gururla uğurladı. "Keşan Anadolu Lisesi Mezunu Olmak Bir Ayrıcalıktır" Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hüseyin Engin, Keşan Anadolu Lisesi'nin 1992 yılından bu yana eğitimde kaliteyi temsil ettiğini vurgulayarak, okulun bugüne kadar birçok alanda başarılı bireyler yetiştirdiğini ifade etti. Engin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yıllardır bu okulun kültürü, disiplini ve değerleriyle yetişmiş mezunlarımız; doktor, avukat, mühendis, öğretmen, iş insanı ve daha pek çok meslek grubunda ülkemize hizmet ediyor. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Mezunlar Günü’nde de gördük ki, mezunlarımız bu okuldan almış oldukları eğitimi hayatlarına başarıyla yansıtmış ve bu kimliği gururla taşıyor.” “Velilerimiz, Bu Başarının Sessiz Kahramanlarıdır” Konuşmasında velilere de özel olarak teşekkür eden Müdür Engin, çocuklarını sevgiyle, emekle ve fedakârlıkla büyüten ailelerin bu başarıdaki rolünün altını çizdi: “Bugün, geleceğe umutla bakan 107 gencimizi mezun ediyoruz. Evlatlarınızın bu mutlu gününde burada olmanız ve onlara verdiğiniz destek bizler için çok kıymetli. Tüm mezunlarımız adına sizlere gönülden teşekkür ediyorum.” "Bu Ülke İçin Umut Olun!" Öğretmenlere gösterdikleri özveri için teşekkür eden Engin, mezun öğrencilere de seslenerek şöyle dedi: “Sizler, bu okulun ışığı oldunuz. Mezuniyetle birlikte yeni bir sayfa açılıyor. Hayat karşınıza zorluklar çıkaracak, ama unutmayın ki sabır, azim ve inançla başarıya ulaşabilirsiniz. Haktan, adaletten, sevgiden ve dayanışmadan asla vazgeçmeyin. Bu ülkenin değerlerine sahip çıkın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz’ sözünü artık sizler yaşatacaksınız.” Konuşmasını, öğrencilerin yaklaşan YKS sınavı için başarı dilekleriyle bitiren Engin, gençlere seslenerek sözlerini şu cümleyle tamamladı: “Yolunuz; kıymetinizi bilen, sizin de kıymetini bileceğiniz dost, samimi ve dürüst insanlarla kesişsin. Bahtınız açık, yolunuz Atatürk’ün yolu olsun.” Coşku Dolu Anlar, Duygu Yüklü Vedalar Törende okul birincisinin konuşması, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması, öğrenci andının okunması ve kep atma töreniyle birlikte coşku doruğa ulaştı. Mezuniyetin ardından öğrenciler, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek bu özel günü ölümsüzleştirdi. Öğrencilerden duygusal veda Okul birincisinin konuşması, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve öğrenci andının okunmasıyla devam eden törende; öğretmenler, öğrenciler ve veliler zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Mezun öğrenciler, öğretmenleriyle vedalaşırken duygu dolu anlar yaşandı. Törenin en coşkulu anı ise keplerin havaya atıldığı final sahnesi oldu. Gençler, bu anı sevdikleriyle birlikte bol bol fotoğraf çekilerek ölümsüzleştirdi. “Yolunuz açık olsun gençler!” Tüm Keşan Anadolu Lisesi ailesi olarak bir dönemin daha sonuna gelindiği bu özel günde, mezun olan öğrencilerin yeni yolculuklarında başarılar diliyoruz. Hayatın her aşamasında ışığınız bol, yolunuz açık olsun!

Geri